Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά - CorfuPress Ο Δαμοκλής συμμετείχε με τρεις αθλητές στο Πανελλήνιο Ξιφσκίας

Ο Δαμοκλής συμμετείχε με τρεις αθλητές στο Πανελλήνιο Ξιφσκίας

89

Στους εφήβους και στις νεάνιδες ανήκει το πρώτο αγωνιστικό γεγονός στην ξιφασκία για το 2020 το οποίο μετρά στην τελική κατάταξη της βαθμολογιας των αθλητών, κίνητρο σημαντικό στην ενίσχυση του πνευματος της ευγενους αμιλλας.

Στο ΟΑΚΑ διεξήχθη η πρώτη διοργάνωση σε εθνικό επίπεδο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Ασκησεως στην κατηγορία -17 , την πιο απαιτητική κατηγορία με τις ηλικιακες διαβαθμισεις. Οι αγωνες πραγματοποιήθηκαν 18 & 19/1/2020, Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα .

Την πρώτη ημέρα έλαβαν χώρα τα ατομικά αγωνίσματα και την δεύτερη τα ομαδικά. Συνολικά συμμετείχαν 110 περίπου αθλητές από όλη την χώρα. Ο ΔΑΜΟΚΛΗΣ συμμετείχε επάξια με τους τρεις εκπροσώπους του για φέτος στην προαναφερθείσα κατηγορία: Νικόλας Τριβιζάς και Αβράμης Σγούρος στους εφήβους και την Ελεονώρα Καββάδα στις Νεάνιδες.

Αναλυτικά μετά την πρόκριση τους στα νοκ αουτ και οι δυο έφηβοι του κερκυραικού συλλόγου κατέλαβαν την 42η και 43η θέση ανάμεσα σε 55 αθλητές.

Να σημειωθεί ότι ο Αβράμης Σγούρος συμμετείχε μετά από τρίχρονη απουσία και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις ενώ ο Νικόλας Τριβυζάς συμμετείχε με υψηλό πυρετό. Στις Νεάνιδες , η Ελεονώρα Καββαδα , προκρίθηκε μέχρι και το δεύτερο νοκ αουτ και τελικά κατέκτησε την 31η θέση ανάμεσα σε 52 αθλητριες.

Ο συντονιστής όπλου Β Ελλαδος κ Στάθης Γεροσίδερης , παρείχε συνεχείς και αδιάκοπες προπονητικές κατευθύνσεις. Το ΔΣ συγχαίρει τους εκπροσώπους του για την άρτια πειθαρχία, συστηματική προσπάθειά και πολλά υποσχόμενη εμφάνισή τους.

Πηγή: www.corfupress.com