Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά - CorfuPress Σκάκι: Πάει Σλοβενία ο πρωταθλητής Ελλάδας Σ. Κούρκουλος – Αρδίτης

Σκάκι: Πάει Σλοβενία ο πρωταθλητής Ελλάδας Σ. Κούρκουλος – Αρδίτης

86

Στο πανευρωπαϊκό σκακιστικό πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στη Σλοβενία τον επόμενο μήνα, ετοιμάζεται να πάρει μέρος ο Κερκυραίος νέος πρωταθλητής Ελλάδας Σταμάτης Κούρκουλος – Αρδίτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηλικίας 21 ετών Σταμάτης Κούρκουλος – Αρδίτης είναι ο δεύτερος Κερκυραίος που κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, μετά τον Σπύρο Σκέμπρη που είχε κερδίσει τον συγκεκριμένο τίτλο το 1981, το 1984, το 1989 και το 1993. Ο Σταμάτης, που είναι μέλος σκακιστικού συλλόγου της Καλλιθέας Αττικής, κατέκτησε τον υψηλότερο εθνικό σκακιστικό τίτλο τον περασμένο Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη, στην τελική φάση του 69ου πανελλήνιου ατομικού πρωταθλήματος, στην οποία προκρίθηκαν και συμμετείχαν δέκα σκακιστές. Κατέκτησε το τρόπαιο αήττητος, με έξι νίκες και τρεις 3 ισοπαλίες, τερματίζοντας δύο ολόκληρους βαθμούς μπροστά από τον σκακιστή Γιώργο Κανακάρη που κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Ο νέος πρωταθλητής Ελλάδας κέρδισε έτσι 18,9 σκακιστικές μονάδες ΕΛΟ.

Από το καλοκαίρι του 2018 ο νεαρός σκακιστής είναι Διεθνής Μετρ (IM) του αγωνίσματος και έχει αναγνωριστεί, σύμφωνα με τις επιδόσεις του, ως διακεκριμένος λύτης σκακιστικών προβλημάτων.

Η επιτυχία του είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι η τελευταία φορά που κατέκτησε τον τίτλο του πανελληνιονίκη στο αγωνιστικό σκάκι ένας διακεκριμένος λύτης σκακιστικών προβλημάτων ήταν το 1972.

Πατέρας του Σταμάτη Κούρκουλου – Αρδίτη είναι ο γνωστός Κερκυραίος μεταφραστής Νίκος Κούρκουλος.

Πηγή: www.corfupress.com