Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Άνοιξαν τα κερκυραϊκά πανιά στους Βαλκανικούς Optimist

Άνοιξαν τα κερκυραϊκά πανιά στους Βαλκανικούς Optimist

432

Οι Χάρης Γουργός του ΝΑΟΚ και η Ιωάννα Γεωργίου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας ρίχνονται σήμερα στη μάχη του Βαλκανικού πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου optimist.

Οι 52οι Βαλκανικοί αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου optimist & Lazer (4.7 & STD) διοργανώνονται από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη (11/9/19) στην πόλη Tivat του Μαυροβουνίου. Συνολικά θα διεξαχθούν ένδεκα ιστιοδομίες. Σε αυτές θα πάρουν μέρος 300 ιστιοπλόοι από Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Τουρκία, Κροατία, Σλοβενία και Μαυροβούνιο, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή και ιστιοπλόοι από την Ιταλία. Η Ελληνική αποστολή παίρνει μέρος με 56 ιστιοπλόους χωρισμένους σε δύο ομάδες των 28 αθλητών-τριων η καθεμία ξεχωριστά (12 της κατηγορίας optimist, 6 των Laser 4.7 & 10 στα Laser STD).

Οι δύο κερκυραίοι ιστιοπλόοι, οι οποίοι κέρδισαν το δικαίωμα συμμετοχής τους στους Βαλκανικούς αγώνες από τις θέσεις, που κατέκτησαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα optimist, που είχε διεξαχθεί από 15-19 Ιουνίου 2019 στα Χανιά, συμμετέχουν στην ομάδα Β. Υπενθυμίζουμε ότι η Ιωάννα Γεωργίου στα κορίτσια και ο Χάρης Γουργός στον χρυσό στόλο αγοριών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα optimist είχαν καταλάβει αντίστοιχα την 47η και 64η θέσεις της Γενικής Κατάταξης και ήρθαν πρώτοι στην κατηγορία τους από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδος παίρνοντας ταυτόχρονα και το δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα για τους Βαλκανικούς αγώνες με σκάφη τύπου optimist.

Να σημειωθεί ότι στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος είχαν πάρει μέρος συνολικά 341 αθλητές & αθλήτριες από όλη την Ελλάδα (229 αγόρια και 112 κορίτσια).

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr