Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Από τη νέα εβδομάδα ανοίγουν τα κολυμβητήρια

Από τη νέα εβδομάδα ανοίγουν τα κολυμβητήρια

40

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, Δευτέρα (18/5/20) ή το αργότερο Τρίτη (19/5/20) Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) θα ανάβει το πράσινο φως επανεκκίνησης λειτουργίας των ανοιχτών και κλειστών κολυμβητηρίων καθώς επίσης και των κλειστών γυμναστηρίων για προπονήσεις με μπάλα.

Βέβαια με τους περιορισμούς στον αριθμό ατόμων και με την τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής. Ενώ, σε  ό,τι αφορά την Super League1 στο ποδόσφαιρο εξετάζεται πρωτόκολλο για ομαδική προπόνηση. Τα νέα δεδομένα ανακοίνωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας προχθές το απόγευμα στην ΕΡΤ.

Ανοίγουν τα κολυμβητήρια

Ο υφυπουργός αθλητισμού ενημέρωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη θα επαναλειτουργήσουν τα κολυμβητήρια ανοιχτά και κλειστά με  ποσοτικό περιορισμό  σε αριθμό αθλητών στις πισίνες (50άρες,33άρες,25άρες).

Τα κλειστά γυμναστήρια & αθλητικοί χώροι

Επίσης ανοίγουν με περιορισμούς στον αριθμό ατόμων (ένας ανά 30 τετραγωνικά μέτρα) τα κλειστά γυμναστήρια για προπονήσεις και με μπάλα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό: «Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα μπορούν αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και πάνω όλων των ερασιτεχνικών σωματείων και όλων των αθλημάτων να προπονούνται σε ανοιχτές και κλειστές εγκαταστάσεις. Μιλάμε για ατομικές  και όχι ομαδικές προπονήσεις.  Οι ειδικοί επιστήμονες είπαν ότι μπορεί να γίνει χρήση μπάλας.  Σε μεγάλους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους θα έχουμε όριο ως 80 άτομα, σε ανοιχτούς και κλειστούς μικρούς αθλητικούς χώρους (γηπεδάκια μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ) ένα άτομο ανά 30 τετραγωνικά μέτρα περίπου. Τέλος θα υπάρξει πρόβλεψη για να μπορούν να εισέλθουν στα γήπεδα οι αθλητές για τις σχολές ΣΕΦΑ πρώην ΤΕΦΑΑ, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές και την πυροσβεστική».

Το ποδόσφαιρο ξεκινάει… τα άλλα αθλήματα σταντ-μπάι

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε επίσης για την επανεκκίνηση του αθλητισμού, με έμφαση στο ποδόσφαιρο: «Σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο εξετάζεται πρωτόκολλο για ομαδική προπόνηση. Το πρωτόκολλο αυτό ήρθε από την επιτροπή της Super League 1 και τους γιατρούς των 14 ομάδων και εξετάζεται από τους επιστήμονες της επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με τα στελέχη ΕΟΔΥ, ώστε έτσι να υπάρχει μία επίσημη απάντηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σιγά σιγά στο επόμενο στάδιο, δηλαδή, τις ομαδικές προπονήσεις, των ομάδων της Super League 1. Πάντα μιλάμε σε ανοικτούς χώρους. Μέχρι σήμερα ήταν μεν προπόνηση 6-8 ατόμων, αλλά ουσιαστικά ήταν ατομική. Εξετάζεται το επόμενο βήμα, ώστε να κάνει η αρμόδια αρχή έναν προγραμματισμό. Βέβαια, εκείνοι αποφασίζουν σύμφωνα με τη διάταξη που έχουμε περάσει από τη Βουλή. Όποια απόφαση κι αν παρθεί θα είναι σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ και την αρμόδια επιτροπή της ΓΓΑ. Σε ότι αφορά τα άλλα αθλήματα, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ είμαστε σταντ-μπάι».

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr