Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά ΑΠΣ Όλυμπος | Δεύτερη φάση παρεμβάσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις

ΑΠΣ Όλυμπος | Δεύτερη φάση παρεμβάσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις

51

Πολλοί λένε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι το Α και το Ω για να μπορέσει να αναδειχθεί ένας αθλητής ή ένα σωματείο και δεν έχουν άδικο. Δεν είναι μόνο ο αγωνιστικός χώρος στο ποδόσφαιρο, αλλά και τα αποδυτήρια, τα μπάνια, η εξέδρα και ότι κάνει το χώρο που προπονείται για αγωνίζεται κάποιος περισσότερο λειτουργικό ευχάριστο.
Η διοίκηση του Ολύμπου έχει ξεκαθαρίσει από όταν ανέλαβε ότι θέλει να αφήσει έργο πίσω της και προτεραιότητα θα έδινε στις εγκαταστάσεις, οι οποίες ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Μπόρεσε να αλλάξει τον χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο, ένα έργο που είχε απόλυτη ανάγκη το σωματείο, μπόρεσε να φτιάξει αρκετούς από τους γύρω χώρους, αλλά έκανε και κάτι που είχε ανάγκη ο σύλλογος, νομιμοποίησε τα κτίρια και την εξέδρα που δεν είχαν άδεια, πληρώνοντας αρκετά χρήματα και ακόμη πληρώνει τις δόσεις στην εφορία.
Μιλήσαμε με τον πρόεδρο κ. Δ. Σφήκα, μιας διοίκηση που είναι στο σύνολό της σχεδόν από παλαιμάχους ποδοσφαιριστές, για το σήμερα και το αύριο της ομάδας. Μας είπε ότι η ομάδα προχωράει σε μια δεύτερη φάση παρεμβάσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, φιλοδοξώντας να γίνουν πρωτοπόρες και φυσικά να πάρει άδεια το γήπεδο, τουλάχιστον για αγώνες Γ΄ Εθνικής.
Στο σχεδιασμό αυτή τη στιγμή είναι η αντικατάσταση της περίφραξης, ο δρόμος των αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι σε κακή κατάσταση και το χειμώνα λιμνάζουν τα νερά. Επίσης τα αποδυτήρια, με προτεραιότητα των ακαδημιών που θα γίνουν υπερσύγχρονα, εφάμιλλα μεγάλων ΠΑΕ, αλλά και τα αποδυτήρια της ομάδος, των φιλοξενούμενων, των διαιτητών κλπ. Παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την όλη εικόνα, ενώ και η τοποθέτηση σκέπαστρου στην εξέδρα είναι μέσα στο σχεδιασμό, όχι πρώτο στη λίστα, αλλά απαραίτητο. Για όλα αυτά υπάρχει μηχανικός, μελέτες και προχωράει η διαδικασία έτσι ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες, θεωρούμε δε ότι πριν την έναρξη της σεζόν αρκετά από αυτά θα έχουν γίνει. Η νυν διοίκηση κάνει επαφές και πιέζει καταστάσεις ώστε να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα για ένα έργο το οποίο θα κοστίσει αρκετά, αλλά ήδη έχει κάνει πολλά το Δ.Σ. και εκτιμούμε ότι θα μπορέσει να ολοκληρώσει το σχεδιασμό της. Άλλωστε στις Γ.Σ. η θέση της ήταν ότι εμείς ήλθαμε να φτιάξουμε το «σπίτι» της ομάδας, θα είναι η προτεραιότητά μας.
Μην ξεχνάμε ότι πέραν της ομάδας του Ολύμπου, υπάρχει η Θύελλα του Ολύμπου, οι Ακαδημίες και η ομάδα παλαιμάχων, πάνω από 250 άτομα που χρησιμοποιούν το χώρο, ενώ και άλλα σωματεία έχουν χρησιμοποιήσει το γήπεδο αυτό για προπονήσεις και αγώνες και θα το κάνουν και στο μέλλον. Ένα κόσμημα στο κέντρο σχεδόν της πόλης που λείπει, θέλει η διοίκηση να κάνει το ιδιόκτητο της γήπεδο, για τον Ιστορικό Όλυμπο τον παλαιότερο εν ενεργεία ποδοσφαιρικό σύλλογο του νησιού.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr