Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Η ΓΓΑ ακυρώνει τα πρωταθλήματα Νέων στο κρίκετ 

Η ΓΓΑ ακυρώνει τα πρωταθλήματα Νέων στο κρίκετ 

93

ΑΘΗΝΑ. Την άμεση ακύρωση των πρωταθλημάτων Νέων Ανδρών και Γυναικών 2019, για σωρεία παραβάσεων, ζήτησε από την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η μη σύννομη διεξαγωγή τους διαπιστώθηκε έπειτα από ενδελεχή έρευνα της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της ΓΓΑ, κατόπιν εντολής για διενέργειά της από τον κ. Αυγενάκη, ύστερα από σχετικές καταγγελίες.

Θα ακολουθήσει η ανάκληση εγγραφής στον ειδικό πίνακα διακριθέντων αθλητών και αθλητριών και θα εξεταστούν οι κυρώσεις που μπορούν να επιβληθούν στην Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ βάσει του αθλητικού νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ.Σ.» οι καταγγελίες έγιναν από παίκτριες του Δία Χαλανδρίου και μεταξύ των άλλων αφορούσαν τα προνόμια, που απέκτησαν οι παίκτριες και παίκτες από την ανάδειξη των ομάδων τους ως πανελλήνιες πρωταθλήτριες.

Από την πλευρά της η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ δηλώνει ότι με την πενιχρή ετήσια επιχορήγηση των 14 χιλ € από την ΓΓΑ ήταν αδύνατο τα στελέχη της να ταξιδεύουν συνεχώς από Κέρκυρα για Αθήνα, ώστε να παρακολουθούν από κοντά τους αγώνες πρωταθλημάτων, που διεξάγονταν στην πρωτεύουσα, ώστε να διαπιστώνει εάν τα φύλλα αγώνα, που κατατίθεντο στην Ομοσπονδία περιείχαν ακριβώς τα πραγματικά στοιχεία του αγώνα.

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr