Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Η Κέρκυρα για πρόκριση στους «4» του σκακιστικού κυπέλλου 

Η Κέρκυρα για πρόκριση στους «4» του σκακιστικού κυπέλλου 

33

Την περασμένη Κυριακή (11/10/20) ο κυπελλούχος Δυτικής  Ελλάδας Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας αντιμετώπισε στη φάση των 16 του Πανελλήνιου ομαδικού σκακιστικού κυπέλλου τον κυπελλούχο Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας Σκακιστικό Όμιλο Κατερίνης.

Η κερκυραϊκή ομάδα την οποία συγκροτούσαν οι GM Σπύρος Σκέμπρης και οι Παναγιώτης Κουτουκίδης, Αλέξανδρος Λευθεριώτης, Σπύρος Μακρής επικράτησε με 3-1 νίκες και προκρίθηκε για τα προημιτελικά του θεσμού. Ο αγώνας ήταν διαδικτυακός και η κερκυραϊκή ομάδα αγωνίστηκε σε αίθουσα, που παραχώρησε το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στη φάση των οκτώ, ο ΣΠΖ Κέρκυρας κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την ισχυρή ομάδα του Εκδρομικού  Ορειβατικού Αθλητικού Ομίλου Νίκαιας “Φυσιολάτρης”, που πρωταγωνιστεί στις εγχώριες σκακιστικές διοργανώσεις. Μάλιστα το 2018 είχε αναδειχτεί κυπελλούχος Ελλάδας.

Ο προημιτελικός αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί διαδικτυακά στις 11 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2020 και η κερκυραϊκή ομάδα θα κάνει χρήση της αίθουσας του Ι.Π. Η σύνθεση των ομάδων είναι τετραμελής. Κάθε σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει με οποιαδήποτε σειρά 4 σκακιστές ανεξάρτητα από δυναμικότητα, φύλλο και ηλικία .

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr