Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Η Κέρκυρα παρούσα στο 4ο Βαλκανικό πρωτάθλημα βετεράνων

Η Κέρκυρα παρούσα στο 4ο Βαλκανικό πρωτάθλημα βετεράνων

74

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ομάδα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Κέρκυρας, με κορμό τους βετεράνους της Λευκίμμης ταξίδεψαν στην Βουλγαρία, προκειμένου να πάρουν μέρος στο τουρνουά ποδοσφαίρου παλαιμάχων, που διοργανώνει ο σύλλογος παλαιμάχων της Μπερόε.

Το τουρνουά διεξάγεται στις αρχές Οκτωβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου Στάρα Ζαγόρα για την αναστήλωση της πόλης (1879) μετά την απελευθέρωση της από τους Τούρκους. Το τουρνουά τα τελευταία τέσσερα χρόνια παίρνει τη μορφή βαλκανικού πρωταθλήματος βετεράνων. Φέτος το τουρνουά πραγματοποιήθηκε από 11 – 13 Οκτωβρίου 2019 και συμμετείχαν έξι ομάδες: Aπό Βουλγαρία Μπερόε & Λοκομοτίβ Πλόβντιβ. Από Τουρκία Μπούρσα & Λουλέ Μπουρκάς, Από Σερβία Νις και από Ελλάδα μία ομάδα παλαιμάχων της Κέρκυρας.

Την κερκυραϊκή αποστολή αποτελούσαν οι βετεράνοι: Πέτρος Ραράκος, Μπάμπης Ράντος, Σπύρος Καίσαρης, Κώστας Ψαρράς, Νίκος Λέισος, Άκης Προβατάς, Αλέκος Μαρτίνης, Βαγγέλης Μπαμπούλης, Τάσος Κουμαριανός, Τάκης Αναστασίου, Δημήτρης Τάσσιος, Γιώργος Πάσχος, Δημήτρης Τεγονίκος & ΓιάννηςΜακαντάνης.

Την αποστολή συνόδευε και ο πρώην δήμαρχος Λευκιμμαίων Χαρίλαος Μοναστηριώτης. Για την ιστορία η ομάδα παλαιμάχων της Κέρκυρας συμμετείχε στον πιο δύσκολο όμιλο του τουρνουά και ηττήθηκε στους δύο αγώνες, που έδωσε με Μπερόε 6-4 και Λουλέ Μπουρκάς 3-1, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την ημιτελική φάση. Η οικοδέσποινα ομάδα της Μπερόε κατέκτησε τον τίτλο, με δεύτερη την Τουρκική Μπούρσα, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Σερβική Νις. Τέταρτη κατετάγη η Λουλέ Μπουργκάς, πέμπτη η κερκυραϊκή ομάδα και έκτη η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.
Η κερκυραϊκή αποστολή έτυχε ζεστής φιλοξενίας από το «φίλο» σωματείο της Μπερόε καθώς και από το δήμο της Στάρα Ζαγόρα.

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr