Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Η κερκυραία αμαζόνα Άννυ  Βατίδη «ασημένια» στο Βαλκανικό

Η κερκυραία αμαζόνα Άννυ  Βατίδη «ασημένια» στο Βαλκανικό

139

Η κερκυραία αμαζόνα Άννυ  Βατίδη  κατέκτησε με την Εθνική το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό  του Βαλκανικού πρωταθλήματος Ιππικής Αντοχής.

Η διοργάνωση, που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  πραγματοποιήθηκε το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο (4-5 Οκτωβρίου 2019) στις εγκαταστάσεις στο Λεβεντοχώρι Κιλκίς. Σε αυτήν συμμετείχαν 24 αθλητές από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία & Τουρκία, οι οποίοι αγωνίστηκαν στη διαδρομή 90 χιλιομέτρων.

H Ελλάδα πήρε μέρος  με οκτώ αθλητές, οι πέντε εκ των οποίων, μεταξύ των οποίων και η Άννυ Βατίδη με τον ίππο Morfey αγωνίστηκαν εκτός από το ατομικό και στο ομαδικό αγώνισμα. Στο ομαδικό την πρώτη θέση κατέλαβε η Βουλγαρία με δεύτερη την Ελλάδα, ενώ δεν υπήρξε τρίτος, αφού οι άλλες δύο χώρες, που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα ακυρώθηκαν. Σε ατομικό επίπεδο η κερκυραία αμαζόνα ήρθε πρώτη από τους οκτώ Έλληνες, που πήραν μέρος στον αγώνα και πέμπτη στη γενική κατάταξη. Το διήμερο αυτό στο Κιλκίς, παράλληλα με το Βαλκανικό πρωτάθλημα έγιναν και διεθνείς αγώνες ιππικής αντοχής CEI1*στα 90χλμ. και CEI2* στα 120χλμ, στους οποίους συμμετείχαν αθλητές από Ελλάδα, Βουλγαρία, Γαλλία και  Μεγάλη Βρετανία.

Την ευθύνη της διοργάνωσης, που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είχε  η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας σε συνεργασία  με τον Δήμο Κιλκίς και το μοναδικό ιππικό σωματείο της περιοχής, τον Ιππικό Όμιλο Κιλκίς.

Η Ελληνική ομάδα

Η Εθνική ομάδα, που πήρε μέρος στο ομαδικό και ατομικό του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ιππικής Αντοχής αποτελούσαν οι Δημήτρης  Μητώνας με την JameliaΆννυ Βατίδη με τον Morfey, Ειρήνη Μητώνα με την Aphroditi, Παντελής Σαλονικιός με την Six Degrees, Βικτώρια Σχοινά  με Koheilan XIII (η πεντάδα του ομαδικού) και  Χρήστος Κωνσταντίνου με την Soraya, Σωτήρης Πατσιούρας με τον Golden Spirit,  Χριστίνα Τούλη με τον Omar.

*φωτο πανω: Η  «ασημένια» στο Βαλκανικό Εθνική ομάδα Ιππικής Αντοχής (από αριστερά Αν.Βατίδη-Π.Σαλονικιός-Β. Σχοινά-Ειρ.Μητώνα-Δ. Μητώνας)

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr