Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Η ομάδα χάντμπολ του Κερκυραϊκού «πηγή ταλέντων»

Η ομάδα χάντμπολ του Κερκυραϊκού «πηγή ταλέντων»

85

Την πρώτη του παρουσία σε Εθνικό πρωτάθλημα ανδρών στο χάντμπολ  πραγματοποιεί την αγωνιστική περίοδο, που διανύουμε ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος.

 Η κερκυραϊκή ομάδα παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα Β Εθνικής. Μετέχει στον 4ο όμιλο μαζί με Καστοριά, ΑΒ Κένταυρο Βόλου. Άρτα, ΑΟ Κοζάνης & ΑΟ Ιωαννίνων. Ήδη μετράει τρεις αγώνες με ισάριθμες ήττες, ωστόσο σύμφωνα  με τον αρχιτέκτονα του τμήματος χάντμπολ του Κερκυραϊκού Νίκο Πέρρο, τα αποτελέσματα δεν έχουν σημασία, αφού στόχος είναι η απόκτηση εμπειριών. Όπως αναφέρει ο ίδιος  το ρόστερ είναι ντόπιο  και αποτελεί μία νέα «πηγή ταλέντων» για το κερκυραϊκό χάντμπολ.

 Δουλειά σε βάθος

Ο Νίκος Πέρρος αναφέρεται στη δουλειά, που γίνεται στο τμήμα χάντμπολ του Κερκυραϊκού: “Η παρουσία της ομάδας χάντμπολ του ΚΓΣ σε πρωτάθλημα είναι το αποτέλεσμα δουλειάς 3 χρόνων!. Από την στιγμή που ο «ιστορικός» Κερκυραϊκός ΓΣ ενέταξε στις δυνάμεις του το χάντμπολ, ήμουν βέβαιος πως η ανοδική πορεία του Κερκυραϊκής Χειροσφαίρισης θα έχει ακόμη μια μεγάλη και αξιόπιστη «πηγή ταλέντων». Ίσως να είναι νωρίς για τους νεαρούς αθλητές μας να μπουν σε αγωνιστικές δυσκολίες εθνικής κατηγορίας, όμως η απόφαση λήφθηκε συλλογικά, από τους αθλητές μας και τους γονείς –κηδεμόνες τους, τους προπονητές και τέλος την διοίκηση που στήριξε την απόφαση μας. Βασική η αιτία η έλλειψη αγώνων κύρια λόγω της γεωγραφικής μας θέσης!

Η ομάδα αποτελείται από αθλητές της εφηβικής και παιδικής ομάδας με μέσο όρο ηλικίας 15,5 ετών , ενώ με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε τον Κερκυραίο Χαντμπολίστα Κυριακίδη Ανέστη, ο οποίος έχει αναλάβει  πολύπλευρο ρόλο στην ομάδα μα κύρια αυτόν του «μέντορα». Οι συζητήσεις του με τους νεαρούς αθλητές μας προσδίδει στην αγωνιστική τους πορεία αυτό που κανείς άλλος δεν μπορούσε να τους «μεταλαμπαδεύσει»! την εμπειρία των 30 περίπου χρόνων παρουσίας του στα γήπεδα! Την συμπεριφορά μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Την υπομονή και επιμονή για να κατακτήσουν τους στόχους τους … μέσα και έξω από τα γήπεδα , γιατί πρώτα είναι μαθητές ..!

Τα αγωνιστικά αποτελέσματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα, όχι πως δεν θα διεκδικούμε τα θετικά , αλλά αυτά θα έρθουν με τον καιρό. Φέτος αλλά και την επόμενη αγωνιστική σαιζόν οι αθλητές μας θα αποκτούν αγωνιστικές εμπειρίες τις οποίες θα εκμεταλλευτούν στα αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα! Δεν βιαζόμαστε , ξέρουμε τον δρόμο … Εγώ και οι συνεργάτες μου τον έχουμε ξαναβαδίσει και καμαρώνουμε για τα αποτελέσματα: Αθλητές σε εθνικά συγκροτήματα, ομάδα σε Α1, υποδομές που υπόσχονται πολλά!

Ο Αρχηγός είναι παρών!

Ο αρχηγός  Ανέστης Κυριακίδης λέει για την ομάδα του: “Ιστορική και όμορφη στιγμή. Μια νέα ομάδα χάντμπολ στην Κέρκυρα, σε έναν ιστορικό σύλλογο κάνει τα πρώτα της βήματα σε εθνική κατηγορία. Δύσκολο το εγχείρημα.. όμως εγώ, οι συναθλητές μου, οι προπονητές και έφοροι του τμήματος απολαμβάνουμε τις στιγμές, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα που ήταν αναμενόμενα λόγω και της νεαρής ηλικίας και της απειρίας. Και αυτό γιατί πρώτα αγαπάμε το άθλημα και μετά ξέρουμε ότι το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά πολλά από τα οποία έχουν ένα πηγαίο ταλέντο που καλλιεργούν κοντά σε άτομα με μεγάλη πείρα. Είμαι εδώ με την ομάδα μου να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε και σαν θέαμα αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στο μέλλον του Κερκυραϊκού Χάντμπολ”.

Το ρόστερ

Έφοροι τμήματος:  Καγκελάρης Γιώργος, Αλέκος Κούρκουλος . Προπονητής: Τριβυζάς Γιάννης. Ομάδα: Αγάθος Μιχάλης, Ξενίδης Γεράσιμος, Ζέρβας Νικόλαος, Κουρτέσης Θοδωρής, Ντούκο Λαέρτης, Μυρισκλάβος Κωνσταντίνος, Παπατριανταφύλλου Μάριος, Μπόχτης Δονάτος- Έκτωρ, Κοσκινάς Χρήστος, Σπίγγος Σπυρίδων, Παγιατάκης Γεώργιος, Μπαμπουρας Αθανάσιος, Κοντογιώργης Μιχάλης, Καλούδης Κων/νος, Χατζηπαρασίδης Δημήτριος, Μεσημέρης Σπυρίδων, Χάμντη Σάλεμ, Κυριακίδης Ανέστης

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr