Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Κλείνει το ΕΑΚΚ & για την Σπ.Καρύδη μετά την αναβολή της Ολυμπιάδας

Κλείνει το ΕΑΚΚ & για την Σπ.Καρύδη μετά την αναβολή της Ολυμπιάδας

29

Παύει πλέον η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση προπόνησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατόπιν απόφασης της ΔΟΕ για αναβολή τους λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Υπενθυμίζουμε ότι

Η  Σπυριδούλα Καρύδη του Κερκυραϊκού ήταν  η μοναδική αθλήτρια, που της επιτράπηκε  να προπονείται στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας. Η αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη συμπεριλαμβάνονταν  στο σύνολο των 107  αθλητών-τριων από 13 Αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας (σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και τρεις Κύπριοι πρωταθλητές), που εξαιρέθηκαν  από την απαγόρευση προπονήσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, επειδή προετοιμάζονταν  για τη συμμετοχή τους ή την διεκδίκηση πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τροποποιείται η ΚΥΑ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα, τροποποιείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/2020 (ΦΕΚ 855/Β/13-3-2020), η οποία στο άρθρο πρώτο, παράγραφος 6, προέβλεπε ότι αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας «των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους».

Η τροποποιητική ΚΥΑ θα αφορά το σκέλος της εξαίρεσης «των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους», εξαίρεση την οποία θα αναιρεί, έπειτα από τη σημερινή συμφωνία της ΔΟΕ και της Ιαπωνίας περί αναβολής της προγραμματισμένης διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο.

Κατόπιν αυτών, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Επικράτεια θα παραμείνουν κλειστές χωρίς την παραμικρή εξαίρεση.

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr