Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά ΜΑΤ στον κορωνοϊό από την Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία

ΜΑΤ στον κορωνοϊό από την Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία

25

Η Διεθνής Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) ανακοίνωσε την Παρασκευή (15/5/20), την έναρξη του πρότζεκτ “CheckmateCoronavirus” (Ματ στον κορωνοϊό), που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου 2020.
Πρόκειται για ένα πρότζεκτ το οποίο αποτελεί πρόταση του προέδρου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), Γιώργου Μακρόπουλου και είναι στα πρότυπα των τουρνουά που διοργάνωσε η ΕΣΟ με την ομάδα εθελοντών εδώ και 1,5 μήνα – με σειρά από καθημερινά τουρνουά και με έπαθλα που κληρώνονται, ενισχύοντας το πνεύμα της συμμετοχής και της αλληλεγγύης, καθώς και φυσικά το μήνυμα “Μένουμε Ασφαλείς!”. Στο μεταξύ το Σάββατο στο διεθνές διαδικτυακό τουρνουά Εθνικών ομάδων Γυναικών-Νεανίδων-Κορασίδων, στο οποίο συμμετείχε και η Κατερίνα Γκουτζούκη του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, η Ελλάδα ηττήθηκε 8-12 από τη Ρουμανία.

Στο τέλος ήρθε η ήττα
Στο ματς γυναικών Ελλάδα – Ρουμανία σε 10 σκακιέρες, διπλές συναντήσεις Rapid, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (16/5/20) η Εθνική μας ομάδα ήταν κοντά μέχρι το 8 – 8, αλλά τελικά ηττήθηκε στις τελευταίες τέσσερις παρτίδες, με τελικό σκορ 8 – 12. Στην κατηγορία Κ12 συμμετείχε η κερκυραία σκακίστρια Κατερίνα Γκουτζούκη, η οποία στους δύο αγώνες, που έδωσε είχε μία νίκη και μία ήττα, προσφέροντας έναν βαθμό στην Εθνική μας ομάδα.

Η σύνθεση της Εθνικής

Προπονητής: Άγγελος Σανδαλάκης
Γυναικείες σκακιέρες
Σταυρούλα Τσολακίδου
Αναστασία Αβραμίδου
Μαρίνα Μακροπούλου
Κατερίνα Παυλίδου
Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη
Ιουλία Μάκκα
Kάτω των 18
Ευγενία Τσιβελεκίδου

Κάτω των 16
Αντωνία Κούτα
Κάτω των 14
Παναγιώτα Κιούση
Κάτω των 12
Αικατερίνη- Αργυρώ Γκουτζούκη

Όχι για να κερδίσουμε…αλλά να πάρουμε μέρος

Η FIDE ανακοίνωσε χθες, την έναρξη του πρότζεκτ “CheckmateCoronavirus” (Ματ στον κορωνοϊό), που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου2020. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία εμπνευσμένη από την ολυμπιακό πνεύμα «όχι για να κερδίσουμε, αλλά για να συμμετέχουμε» υποστηρίζει πως θέλει να δώσει ευκαιρία σε όλους και να επιβραβεύσει τη συμμετοχή». Έτσι ενημερώνει ότι σε αυτό το πρότζεκτ μπορεί να πάρει μέρος όποιος θέλει, ανεξάρτητα από ηλικία, χώρα ή επίπεδο σκακιστικής κατάταξης.
Από την πλευρά της η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) καλεί όλους τους φίλους σκακιστές να λάβουν μέρος σε αυτήν την παγκόσμια πρωτοβουλία η οποία θα κληρώσει για τους συμμετέχοντες πάνω από 1.500 έπαθλα, με κορυφαίο, τουλάχιστον 64 προσκλήσεις στην Ολυμπιάδα της Μόσχας το 2021, για μια εβδομάδα, με όλα τα έξοδα καλυμμένα! Παράλληλα, όπως και πολλές άλλες ομοσπονδίες, η ΕΣΟ θα συμμετάσχει με την διοργάνωση κάποιων δικών της διασυλλογικών τουρνουά που θα ενταχθούν στο πλαίσιο του CheckmateCoronavirus, αλλά και σε Μεσογειακούς Αγώνες που θα διοργανωθούν επίσης στο ίδιο πνεύμα – με όλους τους συμμετέχοντες να μπαίνουν στην κλήρωση για τα 1.500 έπαθλα της FIDE.

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr