Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Ο ΑΟΚΚ & άλλες 19 ΠΑΕ προτείνουν  ενοποίηση SL2-FL 

Ο ΑΟΚΚ & άλλες 19 ΠΑΕ προτείνουν  ενοποίηση SL2-FL 

40

Ψήφισμα – απόφαση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών και μετατροπή της Super League 2 & Football League σε ενιαία κατηγορία εξέδωσαν την Τρίτη (8/9/20) από κοινού, 20 ΠΑΕ.

Πρόκειται για τις 12 από τις 14 ομάδες της Football League, μεταξύ των οποίων  ΑΟ ΠΑΕ Κασσιόπη Κέρκυρας & Απόλλων Πόντων, που πρόσφατα ανακοινώθηκε ο υποβιβασμός τους στην κατηγορία καθώς και των οκτώ  Πρωταθλητριών  της Γ Εθνικής. Το «ψήφισμα» δεν υπέγραψαν δύο ΠΑΕ της Football League, Νίκη Βόλου & Καβάλα. Η επιστολή στάλθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού  Λευτέρη Αυγενάκη, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Υπουργό Επικρατείας  Γιώργο Γεραπετρίτη. Η πρωτοβουλία των 20 ΠΑΕ προέκυψε, μετά την ακύρωση της απόφασης της ΕΠΟ από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Ως γνωστό η ΕΠΟ είχε αποφασίσει  πρωτάθλημα 18 ομάδων στην SL2, με υποβιβασμό ΑΟΚΚ & Απόλλωνα Πόντου και άνοδο από την FL οκτώ ομάδων & πρωτάθλημα 16 ομάδων στην FL χωρίς κανένα υποβιβασμό με  άνοδο των πρωταθλητών και των οκτώ ομίλων της Γ΄Εθνικής. Οι «20» ζητούν από τον Λευτέρη Αυγενάκη «να πάρει επάνω του τη δημιουργία ενιαίας κατηγορίας SL2-FL, γιατί οι διοργανώτριες αρχές αδυνατούν να πάρουν αποφάσεις». 

 

Αντιδρούν οι ΠΑΕ της Super League 2 

Στο μεταξύ η πλειοψηφία των ΠΑΕ της Super League2 αντιδρά σε οποιαδήποτε αλλαγή. Μάλιστα προχθές είδε το φως της δημοσιότητας ανακοίνωση, που αναφέρει τα εξής:

«Σεβόμενοι τις ως άνω Αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου, την πλειοψηφία του οποίου απαρτίζουν εν ενεργεία ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ και οι οποίες είναι ανέκκλητες, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά, ότι είμεθα αντίθετοι σε οποιαδήποτε παρέμβαση από τον Υπουργό, η οποία θα καταργούσε το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών». Υπενθυμίζουμε ότι η δεύτερη τη τάξει Λίγκα του επαγγελματικού ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η Ένωση Super League2 στην οποία μετέχουν 12 ΠΑΕ και Football League με 14 ΠΑΕ, ωστόσο οι αποφάσεις της Γενικής της Συνέλευσης δεν έχουν τη συναίνεση των ΠΑΕ της Football League.

 

Η επιστολή 

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έγινε δεκτή η προσφυγή της Π.Α.Ε. Χανίων δυνάμει της υπ’ αριθμόν 104/200 απόφασης που δημοσιεύθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο. Συνέπεια τούτου, ως Υφυπουργός Αθλητισμού, δηλώσατε ότι αναμένετε τις προτάσεις των ομάδων προκειμένου να αναλάβετε πρωτοβουλία για σχετική νομοθετική ρύθμιση. Δεδομένου ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 19/8/2020 περιείχε δύο αποφάσεις-προτάσεις αναφορικά με τη διαμόρφωση της Super League 2 – Football League για την επικείμενη αγωνιστική περίοδο, η μια εκ των οποίων προσβλήθηκε δικαστικά και εν τέλει ακυρώθηκε δυνάμει της προαναφερόμενης απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., αποτελεί πλέον μονόδρομο η εφαρμογή της δεύτερης πρότασης που αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο – και η οποία κατέστη απρόσβλητη και αμετάκλητη, ήτοι η μετατροπή της Super League 2 και της Football League σε μια ενιαία κατηγορία με τη δημιουργία δυο ομίλων (Βόρειος-Νότιος), στους οποίους θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες των δυο πρώην ως άνω κατηγοριών.

 

Οι προτάσεις 

Σας προτείνουμε – λόγω αδυναμίας συμφωνίας των διοργανωτριών αρχών – να θέσετε εσείς και οι συνεργάτες σας τους όρους συμμετοχής διενέργειας και ειδικότερα:

  1. Το μετοχικό κεφάλαιο που θα πρέπει να καταβάλλεται από κάθε Π.Α.Ε. προς αποφυγή αντιαθλητικών ενεργειών,
  2. Τη δίκαιη ποσοστιαία κατανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ανά προηγούμενη φθίνουσα θέση.

Εξάλλου, εφαρμόζοντας τα ανωτέρω, θα εξορθολογήσετε την αδικία που προήλθε από το νόμο Βασιλειάδη (όπως έχετε δηλώσει άλλωστε και ο ίδιος δημόσια), η οποία στέρησε το δικαίωμα στις πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής να ανέλθουν στη 2η τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, καθώς επίσης θα δικαιώσετε της ομάδες της Football League (θέσεις 3-8), οι οποίες λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν για την άνοδό τους στη Super League 2, αν και μαθηματικά θα μπορούσε να καταστεί εφικτό.

Σας καλούμε λοιπόν, να ενεργήσετε αναλόγως, για τη άμεση αναδιαμόρφωση της νέας ενιαίας επαγγελματικής κατηγορίας με δυο ομίλους, η οποία αποτελεί απόφαση 20 ομάδων (υγιείς ομάδες, ως επί το πλείστον της επαρχίας), περίπου 1.500 ποδοσφαιριστών-προπονητών-γυμναστών-εργαζομένων και περίπου 150.000 φιλάθλων, ταυτίζεται δε απόλυτα με την βούληση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Καθίσταται απολύτως σαφές ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η νομοθετική πρωτοβουλία-παρέμβαση, ώστε να ρυθμιστούν όλες τεχνικές λεπτομέρειες για τη δημιουργία των δύο Ομίλων, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της αναδιαμόρφωσης και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όπως άλλωστε είναι η επιθυμία και πάντων των ομάδων της κατηγορίας της Football League.

Οι συνυπογράφουσες Π.Α.Ε.: 

ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

ΑΙΓΑΛΕΩ

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ

ΙΑΛΥΣΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΠΟ ΤΡΙΓΛΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΡΟΔΟΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

ΕΠΙΣΚΟΠΗ

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr