Ο Χ. Θεοδόσης σε νέο ημιμαραθώνιο κολύμβησης στη Μεγ. Βρετανία

60

Ο Κερκυραίος αθλητής μαραθώνιας κολύμβησης Χάρης Θεοδόσης, μετά την  επιτυχία του στα 17 χιλιόμετρα του «Swim Ireland & ILDSA National» στη λίμνη Έρν της Ιρλανδίας, τώρα παίρνει θέση στην εκκίνηση για τον ημιμαραθώνιο  στη λίμνη Γουίντερμιρ, της Μεγάλης Βρετανίας.

Συγκεκριμένα  θα πάρει μέρος στο  « International open water swimming marathon Lake Windermere», που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου 2019. Η λίμνη Γουίντερμιρ βρίσκεται στο διαμέρισμα Λέικ της Κάμπρια,της βορειοδυτικότερης κομητείας της Αγγλίας. Είναι η μεγαλύτερη φυσική λίμνη της περιοχής με μήκος 10,5 μίλια (17 χλμ) και μεγαλύτερο βάθος 219 πόδια (66,7 μέτρα). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λέικ προσελκύει πάνω από 15 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως και προσθέτει περίπου £1,1 δισεκατομμύρια στερλίνες ετησίως στην οικονομία της χώρας. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Χάρης Θεοδόσης, που θα πάρει μέρος στον αγώνα, είναι ο πρώτος Έλληνας, με τον τίτλο «International Ice Swimmer», δηλαδή «ice man», αφού εκτός από κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων είναι και κολυμβητής σε παγωμένα νερά. Ενώ, είναι και ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής, που πήρε μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης σε παγωμένο νερό, τον περασμένο Μάρτιο στο  Μουρμάνσκ της Ρωσίας.

Πηγή: https://www.kerkyrasimera.gr/%ce%bf-%cf%87-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%8c%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%b5-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b8%cf%8e%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%8d%ce%bc/