Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Ο κερκυραίος Απ.Παλαιολόγου «ασημένιος» στο Πανελλήνιο σκακιστικό Α10

Ο κερκυραίος Απ.Παλαιολόγου «ασημένιος» στο Πανελλήνιο σκακιστικό Α10

58

Ο Απόστολος Παλαιολόγου του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας κατέκτησε χθες το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Αγοριών 10 ετών του Νοτίου ομίλου στο Πανελλήνιο Νεανικό Πρωτάθλημα.

Ο κερκυραίος σκακιστής, που ήταν ο βενιαμίν της κατηγορίας ισοβάθμισε στην πρώτη θέση με τον πρωταθλητή Απόστολο Λαφκίδη του ΟΑ Χανίων με 7,5 βαθμούς, ωστόσο κατετάγη δεύτερος, λόγω κριτηρίων (ELO).

Στις εννέα παρτίδες του πρωταθλήματος, ο Παλαιολόγου πέτυχε επτά νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Στην κατηγορία αγοριών Κ16 του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκε και αυτή χθες Αλέξανδρος Λευθεριώτης του ΣΠΖ Κέρκυρας ισοβάθμισε στην 5η θέση με άλλους τέσσερις, αλλά λόγω κριτηρίων κατετάγη στην 8η θέση της Γενικής Κατάταξης. Ως γνωστό φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, που προκαλεί ο covid, τα πρωταθλήματα 8-10-12-14 ετών διοργανώθηκαν σε δύο ομίλους, ενώ των 16 ετών σε ενιαίο όμιλο (Νότιο).

Τον Βόρειο όμιλο, οι αγώνες του οποίου πραγματοποιήθηκαν από την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 μέχρι και την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 σε αίθουσες του ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ» στην Θεσσαλονίκη. Και το Νότιο όμιλο, οι αγώνες του οποίου ξεκίνησαν την Παρασκευή 28 Αυγούστου και ολοκληρώθηκαν χθες στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου στην Αττική. Να σημειωθεί ότι μετάλλια απονεμήθηκαν στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας και κάθε ομίλου ξεχωριστά.
Στα πρωταθλήματα πήραν μέρος συνολικά 244 αθλητές (150 στο Νότιο όμιλο και 94 στον Βόρειο όμιλο) από όλους τους σκακιστικούς ομίλους της χώρας.

Ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας πήρε μέρος στους αγώνες με έξι σκακιστές-στριες του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου εκ των οποίων οι τέσσερις αγωνίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και οι δύο στην Αθήνα .

Ο κερκυραϊκός απολογισμός

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:
Γκουτζούκη Αικατερίνη-Αργυρώ Κ16: ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
Σκέμπρης Σίμων-Μαξιμιλιανός Open 10: ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
Μοσχάτ Ιωσήφ-Θεόδωρος Open 12: 10η θέση
Ανεμογιάννη Σαββίνα Open 10: 12η θέση

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Απόστολος Παλαιολόγου Α10: ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
Αλέξανδρος Λευθεριώτης Α16: 8η θέση

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr