Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Ο ΣΕΓΑΣ έστειλε λίστα αθλητών για προπονήσεις στο ΕΑΚΚ

Ο ΣΕΓΑΣ έστειλε λίστα αθλητών για προπονήσεις στο ΕΑΚΚ

46

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ: Με ανακοίνωση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η πολιτεία έδωσε λύση στο ζήτημα χρήσης των σταδίων από τα μέλη των εθνικών ομάδων, που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως αναφέρει η σχετική ΠΝΠ, που αφορά τα μέτρα προσωρινής απαγόρευσης με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ: “Των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους”. Σε υλοποίηση της απόφασης ο ΣΕΓΑΣ έστειλε στη γενική γραμματεία αθλητισμού και στις διοικήσεις των σταδίων τις λίστες με τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών. Στα ονόματα του ΣΕΓΑΣ προς το ΕΑΚΚ περιλαμβάνονται οι αθλητές του Κερκυραϊκού Σπυριδούλα Καρύδη και Δημήτρης Μονόπωλης και του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος Παναγιώτα Δόση. Ωστόσο η ΓΓΑ δεν έχει δώσει ακόμα το «πράσινο φως».

Μοναχική προετοιμασία της Σπυριδούλας Καρύδη

Οι αθλητές στίβου, που προετοιμάζονται για τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού, μπορεί προς το παρόν, να μην έχουν στάδιο για να κάνουν προπονήσεις, ωστόσο προσαρμόζονται στις συνθήκες χωρίς να βάζουν σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο. Πολλοί προσπάθησαν να βρουν τρόπους προπόνησης.
Μεταξύ αυτών και η κερκυραία πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ120 Σπυριδούλα Καρύδη, η οποία συνεχίζει την προετοιμασία, υπό την επίβλεψη του προπονητή της Παύλου Σκορδίλη στην Κέρκυρα, είτε στο άλσος της Παλαιόπολης, είτε στην άμμο κάποιας μοναχικής παραλίας, είτε σπίτι.

Υπενθυμίζουμε ότι η αθλήτρια του Κερκυραϊκού είναι στην προολυμπιακή εθνική ομάδα στίβου, ενώ έχει πιάσει τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που είναι προγραμματισμένο για 7-12 Ιουλίου 2020 στο Ναϊρόμπι και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, που θα διεξαχθεί στο Παρίσι 26-30 Αυγούστου 2020. Όλα αυτά βέβαια εάν δεν προκύψει αναβολή των αγώνων, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα.

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr