Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Στο «Διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας Ακρόπολης» ο Εμιλιάνο Ντρεκάι του Πυγμαχικού Ομίλου Φαιάκων!

Στο «Διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας Ακρόπολης» ο Εμιλιάνο Ντρεκάι του Πυγμαχικού Ομίλου Φαιάκων!

58
0

Στις 16-19/6/2022 στο Καλλιμάρμαρο, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά από το 1975 το «Διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας Ακρόπολης», στο οποίο θα συμμετέχουν εκατοντάδες πρωταθλητές από όλο τον κόσμο.

Σε αυτό θα αγωνιστεί ο Εμιλιάνο Ντρεκάι, αθλητής του Πυγμαχικού Ομίλου Φαιάκων, υπό τις προπονητικές οδηγίες του Σπύρου Ρέτση και του Σπύρου Κολυτά.

Στην διοργάνωση επιστρέφει, σύμφωνα με τη διαθήκη του αείμνηστου Ευάγγελου Ζάππα, ο θεσμός των Ολυμπίων, με ειδική βράβευση των κορυφαίων πρωταθλητών, ενώ θα διεξαχθεί και διεθνής καμπάνια για την διάσωση του αθλήματος της πυγμαχίας, ως αναπόσπαστου πυλώνα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, μια και επιχειρείται να αφαιρεθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επισημαίνεται πως είναι η πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες, που θα φιλοξενηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο αθλητικό γεγονός και τη μεγάλη αυτή γιορτή θα πλαισιώσουν αγαπημένοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες της δημοτικής, έντεχνης και λαϊκής μουσικής σκηνής, καθώς και αξιόλογες χορευτικές ομάδες.

Θα αγωνιστούν, στα πλαίσια πάντα της ευγενούς άμιλλας, εκατοντάδες αθλητές, παιδιά, γυναίκες, άνδρες από συλλόγους όλης της Ελλάδας αποτελώντας υγιή πρότυπα για τους νέους της χώρας.

Στόχος της Διοργάνωσης πάνω από όλα, να δοθούν κίνητρα στα νέα παιδιά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό, στην άσκηση, στην ευεξία, αλλά και να αποκτήσουν εργατικότητα, μαχητικότητα, ψυχική δύναμη στην αρένα της ζωής.

Βεβαίως υπάρχει στήριξη στο θεόπνευστο και ιερό έργο της Κιβωτού του Κόσμου του πατρός Αντωνίου.

Το Κύπελλο Ακρόπολης έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού , του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Μαραθώνα, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Διοργάνωση Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας και Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων

Πηγή: www.startmediacorfu.gr

Προηγούμενο άρθροΑσθενής έπεσε με το κεφάλι από το μπαλκόνι του «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη – Τραυματίστηκε σοβαρά
Επόμενο άρθροΚέρκυρα: Ο καιρός αύριο