Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά «Βόμβα» από τον Παναθηναϊκό: Δεν κατέβηκε με την Κύμη, αποσύρεται και από...

«Βόμβα» από τον Παναθηναϊκό: Δεν κατέβηκε με την Κύμη, αποσύρεται και από το πρωτάθλημα

93

Οι εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ είναι καταιγιστικές και στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ αποφάσισαν να μην αγωνιστούν στο ματς με την Κύμη (17:30) – εξασφαλίζει την παραμονή της – για την τελευταία αγωνιστική την Τετάρτη (8/5), ενώ οι «πράσινοι» αποσύρονται από το πρωτάθλημα, μέχρι να… τιμωρηθούν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και ο «σύλλογος που έκανε δόγμα το «εμείς ή κανείς», φωτογραφίζοντας τον Ολυμπιακό. Το «τριφύλλι» απευθύνεται και στον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον  πρωθυπουργό να διώξει τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Η παραπάνω αντίδραση ήρθε μετά τα όσα συνέβησαν με τον Παναγιώτη Αναστόπουλο και λίγες ώρες μετά το κώλυμα που δήλωσε ο έμπειρος ρέφερι εν όψει του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα. Οι «πράσινοι», που… περιμένουν να τιμωρηθούν με -6, χάνοντας το ματς με 20-0, είχαν διαρρεύσει πως η αντίδρασή τους θα ήταν δυναμική και η «βόμβα» έσκασε λίγο μετά τις 16:00. Το τζάμπολ με την Κύμη ήταν προγραμματισμένο στις 17:30 και η ομάδα της Εύβοιας, μετά τη σχετική απόφαση του Παναθηναϊκού, εξασφαλίζει την παραμονή της. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον πριν από το τζάμπολ καλούσαν στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ ζητούσαν την αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής, μέχρι να βρεθεί μια λύση.

Να θυμίσουμε ότι μετά το κλίμα τρομοκρατίας των τελευταίων ωρών, με αποκορύφωμα την παρουσία οπαδών κάτω από το σπίτι του την Τρίτη (7/5) το βράδυ – όντας υπό αστυνομική προστασία – ο διεθνής ρέφερι δήλωσε κώλυμα φοβούμενος για την ζωή του και για τον λόγο αυτό θα αντικατασταθεί. Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος στην επιστολή στην ΚΕΔ βάλλει κατά πάντων, αναφέροντας ότι ετοιμάζεται να προσφύγει νομικά κατά ηθικών και φυσικών αυτουργών.

Νωρίτερα ο Γιώργος Βασιλειάδης ζήτησε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και αυξημένων αστυνομικών δυνάμεων στο ΣΕΦ στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα. Επίσης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κάλεσε τους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες του τονίζοντας ότι εκβιασμοί, εκφοβισμοί και στοχοποίηση δεν θα γίνουν ανεκτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ:

«H KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι απέχει από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση με την Κύμη και έως ότου να επικρατήσει ξανά η νομιμότητα και όχι η τρομοκρατία και η ανομία που προσπαθεί να επιβάλλει η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ανοχή των κρατικών φορέων.

Εδώ και μήνες, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε τις προσπάθειες τρομοκρατίας και εκβιασμού από τους διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός, παράλληλα με την αδιαφορία των υπευθύνων Υπουργών και των αρμοδίων αθλητικών δικαστικών λειτουργών. Μας καθιστούν ξεκάθαρο ότι η τρομοκρατία και ο εκβιασμός υπερέχει των Νόμων και των Κανονισμών, τους οποίους οι ίδιοι συνυπέγραψαν.

Ο κορυφαίος ελληνικός Σύλλογος, σεβόμενος την Ιστορία του, τον κόσμο του, τον ιδρώτα των αθλητών του και τις επενδύσεις σε κόπο, χρόνο και πόρους της Διοίκησής του, μέχρι να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ηθικών αυτουργών, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, αλλά και του Συλλόγου με δόγμα «Ή εμείς ή κανείς», θα απέχει από κάθε διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μείνει απαθής στα καμώματα δύο κακομαθημένων παιδιών, τα οποία, για να καλύψουν τα δικά τους προβλήματα, θέλησαν να τελειώσει η σεζόν όσο το δυνατόν νωρίτερα με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Ακόμη και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο Αθλητικός Νόμος είναι ξεκάθαρος. Στους αδερφούς Αγγελόπουλους πρέπει να απαγορευθεί η ενασχόλησή τους με τον Αθλητισμό, την οποία ποινή ενδεχομένως και να επιδιώκουν.

Επίσης:

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας να απαλλάξει εδώ και τώρα από τα καθήκοντά του, τον ανεπαρκή Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος εδώ και πέντε ημέρες παίζει με συνέπεια το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου και δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη, ώστε να διασφαλίσει τη νομιμότητα στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Από τη στιγμή που η ελληνική Πολιτεία και οι θεσμικοί φορείς δεν μπορούν να διαφυλάξουν το καθεστώς ισονομίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με αίσθημα ευθύνης έναντι των εκατομμυρίων φιλάθλων της Ομάδας, αποφάσισε να απέχει και ταυτόχρονα να σταθεί απέναντι στους εμπνευστές και ενορχηστρωτές της τρομοκρατίας, όπως και στους συνεργούς τους.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών, οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο, των φαινομένων τρομοκρατίας κατά του διαιτητή Αναστόπουλου, όπως και την άμεση αποκατάσταση της Τάξης.

Μέχρι να συμβεί αυτό, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αρνείται να συμμετάσχει σε ένα Πρωτάθλημα-παρωδία στο οποίο ο μόνος κανόνας που ισχύει είναι αυτός της τρομοκρατίας.

Σε ένα Κράτος όπου «Κράτος είναι ο Ολυμπιακός», ο Παναθηναϊκός δεν έχει θέση. Η Πολιτεία ας αποφασίσει αν επιθυμεί στον Αθλητισμό όλους όσοι παλεύουν με κάθε τρόπο και κόστος για τη Νομιμότητα ή όλους όσοι επιδιώκουν την ανομία και την τρομοκρατία.

Ή εμείς ή αυτοί».

Μένει στην Basket League η Κύμη, μετά την απόφαση του Παναθηναϊκού

Όπως είπαμε, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με την παραπάνω απόφαση έβαλε… βόμβα στη Basket League και στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς η Κύμη θα πάρει το παιχνίδι με τους «πράσινους» στα χαρτιά και έτσι… βρίσκει το «διπλό» – θαύμα που χρειαζόταν, για να μείνει στην Basket League.

Πριν από το τζάμπολ των αγώνων το Ρέθυμνο και η Κύμη έχουν ρεκόρ 7-18, το Λαύριο 6-19, με τον Κολοσσό Ρόδου να έχει ήδη υποβιβαστεί, μετά την πρόσφατη ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα της Εύβοιας, με «διπλό» στα χαρτιά στο ΟΑΚΑ στο 8-18 και μένει και τυπικά στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Αυτό σημαίνει ότι το Ρέθυμνο και το Λαύριο θα παίξουν για την παραμονή τους στα παρκέ. Οι Κρητικοί αγωνίζονται εκτός με τον Άρη και με νίκη σώζουν την κατηγορία. Αν ηττηθούν, θα περιμένουν ήττα και του Λαυρίου από τον Ήφαιστο Λήμνου. Σε διαφορετική περίπτωση, αν η κρητική ομάδα χάσει στο «Αλεξάνδρειο» και το Λαύριο νικήσει στην έδρα του, τότε θα παραμείνει στη Basket League, καθώς έχει τη διαφορά υπέρ της, οπότε το Ρέθυμνο θα ακολουθήσει τον Κολοσσό στην Α2.

Βέβαια, όπως αναφέραμε, τις τελευταίες ώρες υπήρξαν διαβουλεύσεις για την άμεση διακοπή του πρωταθλήματος, μέχρι να βρεθούν οριστικές λύσεις. Ο ΕΣΑΚΕ δεν μπορούσε να πάρει μόνος του μια τέτοια απόφαση, κάτι τέτοια δεν έγινε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη και έτσι η αγωνιστική γίνεται κανονικά.

Πηγή: https://www.startmediacorfu.gr/athlitikes-eidhseis/vomva-apo-ton-panathinaiko-den-katevike-me-tin-kymi-aposyrete-ke-apo-to-protathlima/