Αρχική Ειδήσεις Διεθνή Κίνα: Τρύπα στην άσφαλτο «κατάπιε» λεωφορείο – Νεκροί και τραυματίες

Κίνα: Τρύπα στην άσφαλτο «κατάπιε» λεωφορείο – Νεκροί και τραυματίες

82

Ειδικότερα, η άσφαλτος υποχώρησε και η τρύπα που άνοιξε «κατάπιε» το μισό λεωφορείο, σύμφωνα με τη Guardian.

Μεταξύ των 10 αγνοουμένων φαίνεται πως βρίσκεται και μία ανήλικη, όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Σε βίντεο που μεταδόθηκε από το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων China News Service φαίνονται περαστικοί που προσπαθούν να αποφύγουν την κοιλότητα που σχηματίστηκε μπροστά σε στάση, με το λεωφορείο πρακτικά να βρίσκεται κάθετα μέσα στην τρύπα.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, σύμφωνα με το δίκτυο CCTV, το οποίο διευκρίνισε ότι 16 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και νοσηλεύονται «σε σταθερή κατάσταση».

Φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα εικονίζουν μέλη σωστικών συνεργείων με βαριά μηχανήματα εν δράσει κι έναν γερανό, καθώς ανυψώνει το λεωφορείο από την τρύπα, που άνοιξε μπροστά σε νοσοκομείο.

Το τμήμα του δρόμου που κατέρρευσε είχε έκταση περίπου 80 τετραγωνικών μέτρων, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Δεν πρόκειται για το πρώτο τέτοιο συμβάν στη χώρα. Το 2016, πολλοί διερχόμενοι έπεσαν σε τρύπα που άνοιξε ξαφνικά σε τμήμα δρόμου στην πόλη Τζενγκτζάου, πρωτεύουσα της επαρχίας Χενάν (κεντρικά).

Έρευνα της πυροσβεστικής είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα πως εκείνη η κατάρρευση πιθανότατα οφειλόταν στο ότι κάτω από τον δρόμο βρισκόταν μπαζωμένο ρέμα και το τμήμα αυτό του οδικού δικτύου υποχώρησε έπειτα από βροχοπτώσεις.

Ενώ το 2013, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν άνοιξε ξαφνικά τρύπα βάθους 10 μέτρων σε δρόμο κοντά σε βιομηχανική ζώνη στη Σεντζέν (νότια).

Πηγή:cnn.gr

Πηγή: www.startmediacorfu.gr