Αρχική Ειδήσεις Διεθνή Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Έδωσε σε άστεγο την κάρτα ανάληψης και του την επέστρεψε...

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Έδωσε σε άστεγο την κάρτα ανάληψης και του την επέστρεψε με απόδειξη

85

Eχουμε μπει ήδη στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, μία εποχή που όλο και περισσότερος κόσμος στρέφει το ενδιαφέρον του σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,όπως οι άστεγοι, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απολαύσουν τις γιορτές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, στη ζεστασιά και στη θαλπωρή του σπιτιού τους.

Είναι όμως άνθρωποι που προσπαθούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της καθημερινής διαβίωσης και διατηρούν την αξιοπρέπειά τους, αποδεχόμενοι τη βοήθεια του κόσμου και τις χειρονομίες αλληλεγγύης, οι οποίες πληθαίνουν τις γιορτινές ημέρες σε όλον τον κόσμο.

Μία από αυτές τις κινήσεις που «κρατάμε» από το 2019, συνέβη τον περασμένο Μάρτιο στο Νιουκάστλ στη Μεγάλη Βρετανία και μέσω του διαδικτύου, έκανε τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ένας γενειοφόρος άστεγος πλησίασε μία παρέα νεαρών, οι οποίοι έπιναν το ποτό τους, ζητώντας τους λίγα χρήματα για να αγοράσει κάτι να φάει. Ένας από την παρέα, έδωσε στον άστεγο την κάρτα ανάληψης από ΑΤΜ με τον κωδικό PIN, λέγοντάς του να σηκώσει όσα χρήματα ήθελε.

Ένας εργάτης που έβλεπε το περιστατικό, άρχισε να το καταγράφει με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου, βλέποντας τον νεαρό άστεγο να απομακρύνεται με την κάρτα ανάληψης.

Προς έκπληξη όλων, ο γενειοφόρος άστεγος επέστρεψε στο σημείο που καθόταν η παρέα, κρατώντας ένα χαρτονόμισμα των 20 λιρών αλλά και την απόδειξη της ανάληψης από το ΑΤΜ! Αφού παρέδωσε την κάρτα στον κάτοχό της, τον ευχαρίστησε και απομακρύνθηκε.

Δείτε το βίντεο με το περιστατικό που έκανε τον γύρο του διαδικτύου:

Πηγή: https://www.kefaloniapress.gr/2019/12/06/m-vretania-edose-se-astego-tin-karta-analipsis-kai-toy-tin-epestrepse-me-apodeixi/