Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα 25 Μαρτίου 2020 – Μια διαφορετική κατάθεση στεφάνων στον Αγνωστο Στρατιώτη

25 Μαρτίου 2020 – Μια διαφορετική κατάθεση στεφάνων στον Αγνωστο Στρατιώτη

85

Λιτή ήταν η τελετή απόδοσης τιμών στον Άγνωστο Στρατιώτη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, υπό το φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού: Παρόντες ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, αρχηγοί κομμάτων και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ -όλοι σε ευθεία γραμμή και σε απόσταση ασφαλείας. Πολίτες με τα παιδιά τους δεν υπήρχαν στο αντικριστό πεζοδρόμιο και η μπάντα αποτελείτο από μόλις δέκα άτομα.

Αλλά και η στρατιωτική παρουσία είχε διαφορετικό χαρακτήρα φέτος: μόνον από αέρος, ενώ δεν υπήρχαν αγήματα απόδοσης τιμών. Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage, και έξι ελικόπτερα της αεροπορίας Στρατού και Ναυτικού πετούσαν πάνω από το χώρο, όσο διαρκούσε η τελετή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατ. Σακελλαροπούλου, κατά την παραμονή της στον Άγνωστο Στρατιώτη, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στην πολιτική ηγεσία του τόπου και τους άλλους παρευρισκόμενους.

Μετά την αποχώρηση της Προέδρου, ακολούθησαν σύντομοι διάλογοι, ανά δύο και πάλι από απόσταση, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κώστα Τασούλα, του Αλέξη Τσίπρα, της Φώφης Γεννηματά και του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τελετή πραγματοποιήθηκε και στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, με  απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση  μαχητικών F – 16 της Π.Α.

Μήνυμα προς τους Ελληνες πολίτες απηύθυνε πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς». «Ελληνίδες Ελληνες, όλοι μαζί ενωμένοι ας συνεχίσουμε να δίνουμε νόημα στις θυσίες των προγόνων μας. Τα 199 χρόνια από την Επανάσταση η Ελλάδα είχε πολλές ένδοξες στιγμές αλλά και πολλές δυσκολίες. Πάντα έβγαινε πιο δυνατή αυτό θα γίνει και τώρα. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πιλότος.

Πηγή: https://www.kefaloniapress.gr/ellada/article/276649/25-martioy-2020-mia-diaforetiki-katathesi-stefanon-ston-agnosto-stratioti/