Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα Αρχίζει η πολύκροτη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι

Αρχίζει η πολύκροτη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι

21

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε στα δικαστήρια φορώντας ειδική μάσκα προσώπου για προστασία της εκτεταμένης και σε μεγάλο βαθμό ανεπανόρθωτης βλάβης που έχει υποστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη δεν θα προσέλθει στο δικαστήριο και θα εκπροσωπηθεί μόνο από δικηγόρο.

Δεκαπέντε μήνες μετά την προφυλάκιση της Εφης Καρακάντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου στην Καλλιθέα τον Μάιο του 2020, αρχίζει σήμερα η πολύκροτη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Στόχος των δικαστών είναι η δίκη να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου να μην προλάβει να ολοκληρωθεί το 18μηνο ανώτατο όριο κράτησης, που θα έχει αποτέλεσμα την αποφυλάκιση της 35χρονης πριν εκδοθεί η απόφαση των δικαστών.

Φορώντας ειδική μάσκα προσώπου για προστασία της εκτεταμένης και σε μεγάλο βαθμό ανεπανόρθωτης βλάβης που έχει υποστεί η Ιωάννα έφτασε στα δικαστήρια αποφασισμένη να κοιτάξει κατάματα τη γυναίκα που έχει ομολογήσει ότι της σημάδεψε τη ζωή ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία της.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η κατηγορούμενη θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη δεν θα προσέλθει στο δικαστήριο και θα εκπροσωπηθεί μόνο από δικηγόρο.

Η κοινωνία, που σοκαρίστηκε από την αποτρόπαιη επίθεση, θα έχει εκπροσώπηση μέσα από τους τέσσερις ένορκους δικαστές που θα συμπληρώνουν την επταμελή έδρα δίπλα στον πρόεδρο του δικαστηρίου και τους δύο τακτικούς δικαστές.


* Λίγο πριν τις 09.30 ολοκληρώθηκε η κλήρωση των ενόρκων και ακολούθησε η εκφώνηση των μαρτύρων.

* Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν 35 μάρτυρες, με κυριότερους τους αστυνομικούς που ανέλαβαν τις έρευνες της επίθεσης και τους γιατρούς που ανέλαβαν την αποκατάσταση του θύματος

Πηγή: https://www.kefaloniapress.gr/ellada/article/402139/archizei-i-polykroti-diki-gia-tin-epithesi-me-vitrioli/