Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα Χωρίς μπουζούκια η Αθήνα – Τα νέα μέτρα για σινεμά, θέατρα, συναυλίες

Χωρίς μπουζούκια η Αθήνα – Τα νέα μέτρα για σινεμά, θέατρα, συναυλίες

29

Αλλάζει η καθημερινότητα των Αθηναίων από αύριο Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, όπως αλλάζει και ο τρόπος διασκέδασης, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική ανάγκασε τις Αρχές στην επιβολή νέων μέτρων προστασίας και την αυστηροποίηση των ήδη ισχυόντων, με τον τομέα της ψυχαγωγίας να δέχεται ισχυρό πλήγμα.

Στα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, από αύριο:

– Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.

– Σε ό,τι αφορά τα ΚΥΕ με ζωντανή μουσική (Κέντρα Διασκέδασης) αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες.

– Ορίζεται όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των ΚΥΕ.

– Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.

Αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα για τουλάχιστον 14 ημέρες θα μείνει χωρίς μπουζούκια και διασκέδαση με ζωντανή μουσική, ενώ οι έξοδοι σε σινεμά και θέατρα θα γίνονται απαραιτήτως με μάσκα. Πρωτόγνωρες καταστάσεις για την πρωτεύουσα της χώρας…

Εσπασε κάθε προηγούμενο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Αττική. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ καταγράφονται 197 νέες λοιμώξεις

Ανησυχία προκαλεί δε και η μεγάλη αύξηση που παρουσιάζουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για την εξέλιξη του ιού στη χώρα την Τρίτη δίνοντας 310 νέα κρούσματα.

Πηγή: https://www.kefaloniapress.gr/ellada/article/315263/choris-mpoyzoykia-i-athina-ta-nea-metra-gia-sinema-theatra-synaylies/