Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ξεκίνησε η πορεία των αντιεξουσιαστών

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ξεκίνησε η πορεία των αντιεξουσιαστών

100

Ξεκίνησε η πορεία των αντιεξουσιαστών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί περί τα 600-700 άτομα μπροστά από τα Προπύλαια και σε λίγο θα ξεκινήσουν την πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή και θα ολοκληρώσουν στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα και η συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην πλατεία της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη. Οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν με αφορμή τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η μαθητική πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής η μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Νωρίτερα, περίπου στις 3 ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα η πορεία μαθητών και φοιτητών στα Προπύλαια, στην πρώτη προγραμματισμένη κινητοποίηση για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το «παρών» στην πορεία έδωσαν και αναρχικοί.

Απροσπέλαστο το κέντρο για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο καθώς έχουν κλείσει οι κεντρικοί δρόμοι απ’ όπου θα περάσει η πορεία. Επί ποδός εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί στο κέντρο της πόλης.

Η Αστυνομία θα εφαρμόσει για μία ακόμη φορά το σχέδιο που είχε τεθεί σε εφαρμογή και στο Πολυτεχνείο. Δηλαδή, παρατηρητές βρίσκονται σε αρκετά σημεία της πρωτεύουσας, drones της ΕΛ.ΑΣ. πετούν με σκοπό να «πιάσουν» ύποπτες κινήσεις σε ταράτσες στα Εξάρχεια ενώ την ίδια στιγμή πεζές περιπολίες γίνονται σε όλο το κέντρο της Αθήνας.
Βίντεο από την πορεία έξω από τη Βουλή

Λίγο μετά την έναρξη της πορείας, οι αρχές απέκοψαν το μπλοκ των αναρχικών, το οποίο πλέον κινήθηκε μόνο του και έφτασε στη Βουλή. Μπροστά από το κοινοβούλιο βρίσκονταν παραταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μετά το τέλος της πορείας, οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν στα Εξάρχεια.

Πηγή : iefimerida.gr

Πηγή: www.startmediacorfu.gr