Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα Η γυναίκα που πρότεινε ο Τραμπ για Ανώτατη Δικαστή ανήκει σε οργάνωση...

Η γυναίκα που πρότεινε ο Τραμπ για Ανώτατη Δικαστή ανήκει σε οργάνωση υποταγής γυναικών στους άνδρες

40

Η Amy Coney Barrett είναι μέλος της ακραία συντηρητικής θρησκευτικής οργάνωσης People of Praise πάνω στην οποία βασίστηκε η οργουελική σειρά και βιβλίο της Μάργκαρετ Άτγουντ The Handmaid’s Tale και το έκρυψε επιμελώς.

Σύμφωνα με την DailyMail είναι πιθανόν να ελεγχθεί πειθαρχικά γιατί απέκρυψε τις σχέσεις της με την οργάνωση – η οποία μεταξύ άλλων πρεσβεύει ότι οι γυναίκες πρέπει να υπακούουν στους συζύγους τους στα πάντα – όταν είχε καταθέσει ενώπιον γερουσιαστών πριν από τρία χρόνια.

Η Barrett και ο σύζυγός της Jesse όπως και οι γονείς τους είναι μέλη της οργάνωσης People of Praise, που πρεσβεύει απόλυτη υπακοή της γυναίκας στον άνδρα ακόμα και στην ψήφο.

Ο 46χρονος Jesse, είναι δικηγόρος και γενικότερα άνθρωπος χαμηλού προφίλ.

Οι σχέσεις τους με την οργάνωση αποκαλύφθηκαν πριν από τρεις εβδομάδες από τους New York Times.

Ποια είναι η οργάνωση People of Praise

Ιδρύθηκε το 1971 και τα περισσότερα μέλη της είναι Καθολικοί στο θρήσκευμα. Οι περισσότεροι επίσης είναι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Notre Dame, όπως και η γυναίκα που ανακοινώθηκε ότι τοποθετείται ανώτατη δικαστής.

Έχει 1.700 μέλη και σύμφωνα με πληροφορίες όλοι τους συνεισφέρουν το 5% του εισοδήματός τους σε αυτήν.

Όλοι όσοι είναι ανύπαντροι έχουν από έναν προσωπικό σύμβουλο του ιδίου φύλου. Οι άνδρες σύμβουλοι ονομάζονται ‘heads’ και οι γυναίκες ‘handmaids’.

Η ζωή των έγγαμων γυναικών ορίζεται εξ’ ολοκλήρου από τους άνδρες τους.

Οι σύμβουλοι ορίζουν στο μέλος που έχουν αναλάβει τον άνθρωπο που θα παντρευτούν, πως να μεγαλώνουν τα παιδιά τους και που να ζήσουν.

Τι ακολουθεί για την επικύρωση του διορισμού της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο

Η  Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, ο τρίτος ορισμός του προέδρου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο, θα αντιμετωπίσει μια σειρά άτυπων και επίσημων συνεδριάσεων στη Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, που καλείται να εγκρίνει τον ισόβιο ρόλο της στο ανώτερο ομοσπονδιακό Σώμα στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ θέλει να επικυρωθεί ο διορισμός της Μπάρετ πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Αυτό αφήνει λίγο χρόνο στη Γερουσία να εκπληρώσει το ρόλο της και να επικυρώσει την νέα δικαστίνα στην ένατη θέση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ακολουθεί μια ανάλυση του τι ακολουθεί:

Άτυπες συνεδριάσεις στο Καπιτώλιο

Η Μπάρετ ήδη από την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει άτυπες συναντήσεις με γερουσιαστές στο Καπιτώλιο, ξεκινώντας με τον ηγέτη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ.

Αυτή η διαδικασία προκάλεσε διαμάχη το 2017 όταν ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ αποκάλυψε ότι ο τότε υποψήφιος του Τραμπ – σήμερα δικαστής Νιλ Γκόρσατ – χαρακτήρισε «αποκαρδιωτικά» επικριτικά σχόλια του Τραμπ για τη δικαστική εξουσία.

Η δράση μεταφέρεται στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας

Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, υπό την προεδρία του στενού συμμάχου του Τραμπ, γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, είναι επιφορτισμένη με τη διερεύνηση του ιστορικού και των προσόντων οποιουδήποτε/οποιασδήποτε υποψηφίου.

Η Μπάρετ θα απαντήσει σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το ιστορικό της, την επαγγελματική της σταδιοδρομία και τα οικονομικά της. Έπειτα ακολουθεί δημόσια ακρόαση και τέλος ψηφοφορία της Επιτροπής για να σταλεί η διαδικασία στην ολομέλεια της Γερουσίας.

Έρευνες FBI και ABA

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) θα ολοκληρώσει τη δική του έρευνα και θα κοινοποιήσει τα πορίσματά του στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων. Ο Αμερικανικός Δικηγορικός Σύλλογος (ABA), ένας εθνικός σύλλογος ακομμάτιστων δικηγόρων, θα αξιολογήσει επίσης την υποψηφιότητα Μπάρετ και εάν έχει τα προσόντα για για την πλήρωση της έδρας του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Δημόσιες ακροάσεις

Οι δημόσιες ακροάσεις της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων, οι οποίες διαρκούν αρκετές ημέρες, είναι ένα πολυαναμενόμενο γεγονός για κάθε υποψήφιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου το κοινό ακούει τον/την υποψήφιο/α να απαντά σε ερωτήσεις γερουσιαστών, που συνήθως σχετίζονται με τη δικαστική φιλοσοφία και τις απόψεις του/της σε κοινωνικά ζητήματα όπως η άμβλωση.

Μετά την ανακοίνωση σήμερα της υποψηφιότητας Μπάρετ, ο πρόεδρος Τραμπ είπε πως οι ακροαματικές διαδικασίες πιθανότατα θα ξεκινήσουν στις 12 Οκτωβρίου.

Οι πρόσφατοι υποψήφιοι δεν αποκάλυψαν τις απόψεις τους σε αυτές τις ακροαματικές διαδικασίες. Οι γερουσιαστές κάνουν συχνά περαιτέρω ερωτήσεις που τίθενται γραπτώς στον/ην υποψήφιο/α.

Ψηφοφορία της Γερουσίας

Δεδομένου ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας το 2017 εξάλειψαν μια διαδικαστική τακτική συστηματικής παρακώλυσης, που χρησιμοποιείται συχνά από το κόμμα της μειοψηφίας, για να μπλοκάρει ή να καθυστερήσει μια ψηφοφορία (τακτική γνωστή με την ονομασία filibuster), μια απλή πλειοψηφία των 100 μελών πρέπει να ψηφίσει για την επικύρωση. Αυτό φαίνεται πιθανό δεδομένου ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία 53-47 και μόνο δύο Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές έχουν αντιταχθεί δημοσίως στην προσπάθεια Τραμπ να καλύψει την κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά τον θάνατο της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Ιστορικά, ο μέσος αριθμός ημερών από τον προεδρικό ορισμό υποψηφίου έως την τελική ψηφοφορία στη Γερουσία είναι περίπου 70, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου. Ωστόσο, ο χρόνος από τον διορισμό της Γκίνσμπεργκ έως την επικύρωση ήταν μόλις 42 ημέρες.

Πηγή: https://www.kefaloniapress.gr/ellada/article/319253/i-gynaika-poy-proteine-o-tramp-gia-anotati-dikasti-anikei-se-organosi-ypotagis-gynaikon-stoys-andres/