Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα Ocean Photography Awards 2021: Η απίστευτη λήψη του Έλληνα φιναλίστ είναι «γροθιά...

Ocean Photography Awards 2021: Η απίστευτη λήψη του Έλληνα φιναλίστ είναι «γροθιά στο στομάχι»

48

Υποψήφια για για το πρώτο βραβείο στο Ocean Photography Awards 2021 στην κατηγορία Conservation Photographer of the year, ανάμεσα σε 3.500 φωτογραφίες, ξεχωρίζει αυτή του Έλληνα φωτογράφου Νικόλα Σαμαρά, η οποία τραβήχτηκε στο Στρατώνι Χαλκιδικής.

Η φωτογραφία απεικονίζει έναν θαλάσσιο ιππόκαμπο που κουβαλάει στην ουρά του μια..μάσκα. Το παράξενο θέαμα είναι μια υπενθύμιση των επικίνδυνων και σοβαρών επιπτώσεων της οικολογικής καταστροφής που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στον χερσαίο αλλά και θαλάσσιο κόσμο. Η φωτογραφία καταφέρνει να δημιουργήσει ανάμεικτα συναισθήματα. Από την μία, νιώθει κανείς δέος μπροστά σε μια τέτοια λήψη, από την άλλη η απογοήτευση για το μέλλον της θαλάσσιας ζωής, που επηρεάζει άμεσα την ζωική αλυσίδα, είναι αναπόφευκτη.

Νικόλας Σαμαράς
Ocean Photography Awards

Η φωτογραφία καταφέρνει μέσα στην διαχρονικότητά της να είναι και απόλυτα επίκαιρη. Αυτό γιατί ο ιππόκαμπος κουβαλάει μια μάσκα, το τελευταίο απόβλητο που κατάφεραμε να διασπείρουμε σε παγκόσμια κλίμακα μετά το ξέπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Θεσσαλονικιός φωτογράφος, Νικόλας Σαμαράς, εργάζεται κυρίως στο εξωτερικό και έχει στο βιογραφικό του περισσότερες από 80 διακρίσεις σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ. Έχει φωτογραφίσει μέρη όπως η Ινδονησία, οι Μαλδίβες, οι Μπαχάμες και η Ερυθρά Θάλασσα, αλλά όπως ο ίδιος αναφέρει, η Χαλκιδική, όπου τραβήχτηκε η εν λόγω φωτογραφία, πάντα τον συναρπάζει.

Πηγή: https://www.kefaloniapress.gr/ellada/article/402347/ocean-photography-awards-2021-i-apisteyti-lipsi-toy-ellina-finalist-einai-grothia-sto-stomachi/