Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα ΠΑΤΡΑ – Αντάρτες καρναβαλιστές ετοιμάζονται να παρελάσουν

ΠΑΤΡΑ – Αντάρτες καρναβαλιστές ετοιμάζονται να παρελάσουν

83

Τα τέσσερα έφτασαν τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού που υποστηρίζουν οτι θα παρελάσουν κανονικά παρά την ματαίωση των εκδηλώσεων. Πρόκειται για τα πληρώματα, london, tertis, joker, gameland.

“Προχωράμε κανονικά, το καρναβάλι είμαστε εμείς”

Μάλιστα τα τρία πληρώματα -μέλη πολυάριθμων καρναβαλικών γκρουπ- έβγαλαν και σχετική αφίσα που την κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύβσης στην οποία αναφέρουν: Προχωράμε κανονικά, το καρναβάλι είμαστε εμείς.

Αντάρτες καρναβαλιστές ετοιμάζονται να παρελάσουν στην Πάτρα

Χθες εκπρόσωπος γκρουπ, με 5.000 άτομα, βρέθηκε στο Δημαρχείο, στη σύσκεψη που έγινε μετά τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων λόγω του κοροναϊού που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας. Ο εκπρόσωπος έκανε γνωστή τη πρόθεση του γκρουπ του να βγει με δική του μουσική και ηχεία στους δρόμους της πόλης και αν κάνει τη δική του παρέλαση, ό,τι και αν γίνει!

πληρώματα

Πάντως σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης απάντησε ότι δεν είναι αρμόδιος για το θέμα.

Σκέπτονται να παρελάσουν οι καρναβαλιστές του ΑΣΟ

Θέλουν να παρελάσουν, παρά την κυβερνητική απαγόρευση, είναι οι καρναβαλιστές του ΑΣΟ. Το θέμα αυτό, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που είχαν οι εκπρόσωποι των πληρωμάτων το βράδυ της Πέμπτης, όπου εξετάστηκε η προοπτική να γίνει μια μικρή παρέλαση στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να υπάρχουν τα άρματα που έχουν κατασκευάσει. Αντ’ αυτών εξετάζεται να υπάρχουν μικρές, τροχήλατες, κατασκευές.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις των καρναβαλιστών του ΑΣΟ, αναμένεται να ληφθούν σήμερα, Παρασκευή.

Καρναβάλι

Αντιμέτωποι με έως δύο χρόνια φυλακή οι “ατίθασοι” καρναβαλιστές

Δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία απαγορεύονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και της Πάτρας. Στην απόφαση των Υπουργών τονίζεται ότι “η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου “Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κοροναϊού”. Στην συγκεκριμένη παράγραφο, αναφέρεται ότι “όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη”.

Τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη υπογράφουν την κοινή ΚΥΑ για τον κοροναϊό και τα καρναβάλια. Με φυλάκιση δύο ετών απειλούνται δήμαρχοι, περιφερειάρχες και όλοι οι αποδέκτες της κοινής υπουργικής απόφασης που μόλις εκδόθηκε και επιβάλλει την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, “λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας”.

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο κείμενό της γίνεται επίκληση της σημερινής (27/2/2020) Εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Βάση αυτής “καλούνται όλοι οι φορείς, δήμοι και περιφέρειες και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρουσα με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της”, δηλαδή την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Πηγή: https://www.kefaloniapress.gr/2020/02/28/patra-antartes-karnavalistes-etoimazontai-na-parelasoyn/