Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα Ποιό lock down; Λαοθάλασσα στην Ερμού

Ποιό lock down; Λαοθάλασσα στην Ερμού

37

Δεν είναι μόνο η Ερμού που, για δεύτερη μέρα, είναι από τη μια πλευρά της ως την άλλη γεμάτη κόσμο καθώς τα καταστήματα είναι ανοιχτά. Είναι πως ανάλογες εικόνες παρατηρούνται επίσης στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, την Κηφισιά κι αλλού, εντείνοντας την ανησυχία.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα λοιπόν, με τα καταστήματα ανοιχτά και σήμερα Κυριακή (24.01.2021) και με μοναδική προϋπόθεση ένα μήνυμα στο 13033 (για δυο ώρες βέβαια) η Ερμού θυμίζει… ποτάμι, αφού είναι τόσο γεμάτη από τον κόσμο που βγήκε είτε για να ψωνίσει, είτε για να κάνει απλά μια βόλτα.

Οι ουρές και σήμερα παρατηρούνται κυρίως έξω από τα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων με ρούχα και παπούτσια, όχι τόσο στα μικρότερα μαγαζιά όπου δεν υπάρχουν ουρές. Έτσι, δεν χρειάζεται, για την ώρα τουλάχιστον, να στέλνουν οι πολίτες διπλά ή τριπλά sms 2 στο 13033 για να ανανεώνουν το δίωρο που έχουν στη διάθεσή τους για ψώνια.

Οι περισσότεροι, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του newsit.gr φορούν μάσκες και προσπαθούν, όσο είναι δυνατό να κρατούν τις αποστάσεις όταν στέκονται στην ουρά. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο αυτό.

Στην Ερμού υπάρχουν οχήματα της δημοτικής αστυνομίας που υπενθυμίζουν, μέσω του ηχογραφημένου μηνύματος, στους πολίτες πως πρέπει να κρατούν τις αποστάσεις.

Η εικόνα στην Ερμού σήμερα είναι περισσότερο κόσμος που ήθελε απλά να βγεί μια βόλτα για να ξεσκάσει. Πολλοί είναι άλλωστε εκείνοι που περπατούν στον πεζόδρομο και τους γύρω δρόμους με έναν καφέ ή ένα κουλούρι στο χέρι.

Κίνηση υπάρχει και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως η Κηφισιά, όπου επίσης έχει βγει πολύς κόσμος έξω για να εκμεταλλευθεί τα ανοιχτά μαγαζιά και τον κάπως καλύτερο καιρό.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Πηγή: https://www.kefaloniapress.gr/ellada/article/348199/poio-lock-down-laothalassa-stin-ermoy/