Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα Σοκ στο Αγρίνιο: Εντοπίστηκε αδέσποτο σκυλάκι με κομμένα πόδια!

Σοκ στο Αγρίνιο: Εντοπίστηκε αδέσποτο σκυλάκι με κομμένα πόδια!

26

Σοκ στους κατοίκους του Αγρινίου και όχι μόνο έχει προκαλέσει η περιπέτεια ενός αδέσποτου σκύλου, που εντοπίστηκε από περαστικούς με κομμένα πόδια. 

Σε ανάρτησή της η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου, αναφέρει πως δέχτηκε τηλεφώνημα για ένα σκυλάκι , στην ευρύτερη περιοχή, που παρουσιάζει την ακόλουθη τραγική εικόνα: τα πατουσάκια από τα πόδια του λείπουν εντελώς και τα κόκαλα του έχουν βγει έξω και είναι ορατά.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για ατύχημα ή για βασανισμό του ζώου ωστόσο η Φιλοζωική σημειώνει πως υπέβαλλε μήνυση κατ’ αγνώστων για την υπόθεση. Υποστηρίζει επίσης  πως υπέβαλλε μήνυση και για άλλο συμβάν, συγκεκριμένα για φθορές που προκλήθηκαν από αγνώστους στην πόρτα του καταφύγιο της.

Η ανάρτηση

«Μετά από τηλεφώνημα για ένα σκυλάκι με «σπασμένα πόδια» πήγαμε και βρήκαμε το σκυλάκι αυτό σε μια απομακρυσμένη περιοχή πάνω στο βουνό. Καθόταν μόνο του ανήμπορο να κουνηθεί. Όταν πλησιάσαμε είδαμε μια τραγική εικόνα: τα πατουσάκια από τα πίσω πόδια του λείπουν εντελώς και τα κόκαλα του έχουν βγει έξω και είναι ορατά! Δεν ξέρουμε εάν ήταν ατύχημα η κάτι άλλο. Το πιο πιθανό είναι να παρέμενε στο σημείο αυτό για κάποιες μέρες. Τον πήγαμε άμεσα στον κτηνίατρο (τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα που άνοιξε το ιατρείο του Σαββατιάτικα) που σοκαρίστηκε και αυτός με την εικόνα . Δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έγινε επίδεση, αποπαρασίτωση και πήρε αντιβίωση. Είναι αναιμικός, και δεν ξέρουμε αν έχει κατάγματα. Δεν ξέρουμε σε τι οφείλονται τα τραύματα. Αύριο θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κτηνίατρο- ορθοπεδικό. Χρειιάζεται εξειδικευμένες εξετάσεις για να δούμε αν χειρουργείται , και σε περίπτωση που χειρουργείται ιδιαίτερα εξειδικευμένα χειρουργεία. Μας  έκανε τεράστια εντύπωση που παρόλο τον πόνο του μας έγλειφε τα χέρια συνέχεια και ήταν τόσο καλοσυνάτος; Φιλοξενείται προσωρινά. Είναι αγοράκι , περίπου ενός έτους και δεν είχε τσιπάκι.

Πηγή: https://www.kefaloniapress.gr/ellada/article/368627/sok-sto-agrinio-entopistike-adespoto-skylaki-me-kommena-podia/