Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα Συνταγή για Γρανίτα Πεπόνι από τη Γωγώ Δελογιάννη

Συνταγή για Γρανίτα Πεπόνι από τη Γωγώ Δελογιάννη

45

Χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κούπα ζάχαρη 
  • κ.σ. νερό 
  • 1 πεπόνι μετρίου μεγέθους (όποια ποικιλία σου αρέσει) 

Η πράξη:

Καθαρίζουμε το πεπόνι. Και το κόβουμε σε μπουκιές. 

Σε μεγάλο μπρίκι, λιώνουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2′ -3′, σε μέτρια φωτιά. 

Σε μπλέντερ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για 2′ -3′, ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 

Βάζουμε στην κατάψυξη, είτε σε φόρμες γρανίτας, είτε σε μεγάλο σκεύος. 

Για καλύτερη υφή κάθε 2 ώρες το ανακατεύουμε με σύρμα χειρός, αν βρίσκεται σε μεγάλο σκεύος.

Πηγή: https://www.kefaloniapress.gr/ellada/article/303980/syntagi-gia-granita-peponi-apo-ti-gogo-delogianni/