Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ : Ξεκινούν δυο έργα για την άμεση προστασία Νυφίου και...

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ : Ξεκινούν δυο έργα για την άμεση προστασία Νυφίου και Αγίας Ευφημίας

83

Με τον Βαγγέλη Ανδρεάτο, δ/ντη Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, συζήτησε σήμερα η Ελένη Χιόνη στην εκπομπή «Καλημερούδια σας», στο web radio ΣΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ.
Ένα ήταν το ερώτημα : Τι φταίει και πνιγόμαστε τα τελευταία χρόνια σε ορισμένα σημεία της Κεφαλονιας?

Ο Βαγγέλης Ανδρεάτος υπηρετεί 30 περίπου χρόνια στη Πολιτική Προστασία και ξέρει την Κεφαλονιά σαν την παλάμη του. Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πάντα πρώτος σε κάθε επείγον συμβάν φωτιάς, βροχής, χιονιού ..

Μίλησε για τα δύσκολα σημεία της Κεφαλονιάς λόγω μορφολογίας του εδάφους , για την ένταση των φυσικών φαινομένων τα τελευταία χρόνια, για τους λόγους και τις αιτίες που ο ανθρώπινος παράγοντας επιδρά αρνητικά και συμβάλει στην ένταση των φαινομένων..
Παρόλα αυτά η εκπομπή έκλεισε με δυο καλές ειδήσεις που αφορούν το Νύφι και την Αγια Ευφημία , τις δυο περιοχές που εφέτος βρέθηκαν στο μάτι των θεομηνιών.

√ Στο Νύφι αύριο Παρασκευή 15 /11 εγκαθίσταται ο εργολάβος και αρχίζει το έργο δημιουργίας των λεκανών ανάσχεσης . Από τη στιγμή που θα αρχίσει να σκάβει θα δημιουργηθούν συνθήκες συγκράτησης του νερού και θα μειωθεί το φαινόμενο και η επικινδυνότητα έως την ολοκλήρωση του έργου.

Και

√ Για την Αγία Ευφημία θα προταθεί από τη πολιτική προστασία ένα άμεσο έργο προσωρινού χαρακτήρα το οποίο θα προστατεύσει τη περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη για την λύση του προβλήματος.

Ακούστε τη συζήτηση…

Πηγή: https://www.kefaloniapress.gr/2019/11/14/vaggelis-andreatos-xekinoyn-dyo-erga-gia-tin-amesi-prostasia-nyfioy-kai-agias-eyfimias/