Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα “Βόμβα” από Σύψα: “Ενδεχομένως να κλείσουν όλα τα βόρεια σύνορα της χώρας”

“Βόμβα” από Σύψα: “Ενδεχομένως να κλείσουν όλα τα βόρεια σύνορα της χώρας”

44

“Εξόχως ανησυχητική” χαρακτήρισε την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, σχετικά με τα εισαγόμενα κρούσματα του κορονοϊού, ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.

“Δυστυχώς μαίνεται η πυρκαγιά της πανδημίας στα Βαλκάνια, στα βόρεια σύνορά μας και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η πυρκαγιά να περάσει τα σύνορα και να έρθει στη βόρεια Ελλάδα, τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας συνέχισε λέγοντας πως “ήδη έχουμε πολλά κρούσματα. Τα περισσότερα είναι είτε από τουρίστες από τις βαλκανικές χώρες, είτε σημειώνονται στην βόρεια Ελλάδα. Άρα είναι μια κατάσταση εξόχως ανησυχητική. Λαμβάνονται μέτρα κι ενδεχομένως θα ληφθούν και περισσότερα μέτρα στο άμεσο μέλλον”.

Στην συνέχεια, ερωτηθείς για το πόσο προφυλαγμένοι μπορούμε να νιώθουμε ακόμη και για τουρίστες που έκαναν τεστ, απάντησε πως “δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι, ωστόσο είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε”.

Τόνισε δε, πως παρόλο που ήδη πάρθηκαν πιο αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση, υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο να κλείσουν εντελώς τα βόρεια σύνορά μας, εάν δεν αποδώσουν.

“Το πρώτο μας μέλημα είναι η δημόσια υγεία”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας και εξήγησε πως “είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορά μας για Ρουμάνους και Βούλγαρους τουρίστες”.

Πηγή: https://www.kefaloniapress.gr/ellada/article/297847/quot-vomva-quot-apo-sypsa-quot-endechomenos-na-kleisoyn-ola-ta-voreia-synora-tis-choras-quot/