Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα WTTC: Η καραντίνα 5 ημερών στο Ην. Βασίλειο, βήμα προς την αναβίωση...

WTTC: Η καραντίνα 5 ημερών στο Ην. Βασίλειο, βήμα προς την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών

43
(FILES) This file photo taken on June 08, 2017 shows The Elizabeth Tower, commonly referred to as Big Ben, and the Houses of Parliament are seen from the south bank of the river Thames in central London on June 8, 2017.British lawmakers on June 24, 2017 said they were unable to access their e-mail accounts remotely as parliament’s security team battled against a cyberattack. / AFP PHOTO / NIKLAS HALLE’NNIKLAS HALLE’N/AFP/Getty Images

Η τελευταία κίνηση της βρετανικής κυβέρνησης που θα μειώσει την καραντίνα ταξιδιού με αρνητική δοκιμή Covid την πέμπτη ημέρα, θα παράσχει μια πολύ αναγκαία οικονομική ώθηση και είναι ένα βήμα προς την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών, λέει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Τουρισμού (WTTC).

Το WTTC αναφέρει ότι η κίνηση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου, είναι σημαντική πρόοδος στην αποκατάσταση ταξιδιών, ειδικά για ταξιδιώτες αναψυχής.

Ωστόσο, ενώ πολλοί παραθεριστές θα αγκαλιάσουν τη μειωμένη καραντίνα και θα είναι σε θέση να αντέξουν τη δοκιμή, το WTTC λέει ότι δεν θα είναι αρκετό για να αναζωογονήσει ουσιαστικά επαγγελματικά ταξίδια.

Για να γίνει αυτό και να βοηθήσει σημαντικά τον τομέα Ταξίδια & Τουρισμός, ο οποίος έχει πληγεί από εκτεταμένους και μη συντονισμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, οι καραντίνες πρέπει να μειωθούν ακόμη περισσότερο ή να αντικατασταθούν πλήρως με μια ολοκληρωμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη δοκιμή κατά την αναχώρηση.

Μέχρι να είναι ευρέως διαθέσιμο ένα εμβόλιο, το WTTC λέει ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μετακινηθούν ξανά οι ταξιδιώτες επαγγελματίες, κάτι που είναι τόσο κρίσιμο για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, το WTTC υποστηρίζει οποιεσδήποτε βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις, όπως η δοκιμή συμμαχίας oneworld αεροπορικών εταιρειών με την British Airways και την American Airlines, η οποία πρόσφατα παρουσιάστηκε και προσφέρει δωρεάν δοκιμές COVID-19 σε  πελάτες σε επιλεγμένες πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και τις ΗΠΑ, καθώς και άλλα παραδείγματα που έχουμε δει σε όλο τον κόσμο.

Το WTTC ήταν στην πρώτη γραμμή μιας σειράς διεθνών πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση και την υποστήριξη του ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή: https://www.kefaloniapress.gr/ellada/article/334838/wttc-i-karantina-5-imeron-sto-in-vasileio-vima-pros-tin-anaviosi-ton-diethnon-taxidion/