Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα Ζάεφ «καρφώνει» Κυριάκο: Άλλαξε στάση και έδωσε μάχες για τη Βόρεια Μακεδονία...

Ζάεφ «καρφώνει» Κυριάκο: Άλλαξε στάση και έδωσε μάχες για τη Βόρεια Μακεδονία σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ

32

Τον Έλληνα ομόλογό του «καρφώνει» ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας πιστοποιώντας με τρόπο… εμφατικό την κυβίστηση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η αντίθεση στη συμφωνία Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας υπήρξε βασικότατο αντιπολιτευτικό αφήγημα για τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, με το οποίο πορεύτηκε έως και τις εκλογές του 2019, χαϊδεύοντας, παράλληλα, ακροδεξιά αυτιά, «μακεδονομάχους» κλπ.

Φυσικά, η κωλοτούμπα δεν άργησε να συμβεί με τον πρωθυπουργό να δηλώνει αρκετές φορές πως θα σεβαστεί πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που επανέλαβε και την Κυριακή από τη ΔΕΘ.

Σήμερα, πάντως, έρχονται οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ να εκθέσουν εκ νέου τον πρωθυπουργό, με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας να δηλώνει στο euronews ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον. Όσα έχει κάνει απόταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά».

Ο Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αλλαγή στάσης του πρωθυπουργού, ενώ έκανε κάλεσμα για ακόμη πιο στενή συνεργασία.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας. Όσα έχει κάνει απόταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τη Β. Μακεδονία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ανέφερε «έχουμε επικοινωνήσει μερικές φορές για να ανταλλάξουμε απόψεις, κυρίως για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν η εποχή που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητούσε για τη Βόρεια Μακεδονία και ο πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν πολύ θετικός. Επικοινωνήσαμε επίσης όταν ελήφθησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό και μου εξήγησε ότι η επιστημονική επιτροπή της Ελλάδας είναι αυστηρή, ότι δεν ήταν πολιτικά τα μέτρα που ελήφθησαν».

Άραγε τι να πιστεύει η πτέρυγα των… Μακεδονομάχων της Ν.Δ. αυτή την περίοδο;

Ενδιαφέρον θα έχουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, που στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία στην απόλυτη αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: https://www.kefaloniapress.gr/ellada/article/315346/zaef-karfonei-kyriako-allaxe-stasi-kai-edose-maches-gia-ti-voreia-makedonia-se-eyropaiki-enosi-kai-nato/