Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα 25η Μαρτίου | Το μήνυμα του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας

25η Μαρτίου | Το μήνυμα του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας

35

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΧΕΙΜΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ Της 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821.

Αγαπητές/οί συνδημότισσες και συνδημότες της Βόρειας Κέρκυρας,

Η διπλή εορτή ,Επέτειος της 25 ης Μαρτίου 1821 και Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, βρίσκουν την Ελλάδα να δίνει δυο σύγχρονες μάχες. Η πρώτη αφορά στις απειλές στα σύνορα μας και η άλλη έναν άλλο εχθρό ύπουλο κι αόρατο με τη μορφή πανδημίας που απειλεί την ανθρωπότητα.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που η Εθνική μας επέτειος και η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας δε θα εορταστεί συλλογικά με τις δέουσες τιμές ,παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων στα ηρώα και δοξολογίες στις εκκλησίες, αλλά στο σπίτι μας, στην καρδιά μας. Αυτό όμως δεν αποδυναμώνει το μήνυμα της.
Τιμάμε σήμερα, την ομοψυχία των Ελλήνων αγωνιστών του 1821, την αποφασιστικότητα τους, τον κοινό αγώνα τους για τις αξίες του Ελληνισμού, καταδεικνύοντας περίτρανα την αναγκαιότητα της συν ευθύνης.
Σ αυτές τις στιγμές ,το βλέμμα και η σκέψη μας είναι στους ήρωες αγωνιστές της καθημερινότητας του 2020 , στους ιατρούς, το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, στους φαρμακοποιούς, στους εργαζόμενους: στις δομές κοινωνικής στήριξης (ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΚΗΦΗ κ.λ.π.), στην πολιτική προστασία- στην καθαριότητα -στα καταστήματα τροφίμων-, στις άλλες υπηρεσίες του δημόσιου- ευρύτερου και ιδιωτικού τομέα , στις επιχειρήσεις, στις ομάδες εθελοντών και όλων εκείνων που είναι στην πρώτη γραμμή της «μάχης» και συνεχίζουν την προσφορά ενάντια στην καταστροφική πανδημία.
Σε αυτές τις στιγμές , το βλέμμα και η σκέψη μας είναι στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας για τη γενική αντιμετώπιση της διαμορφούμενης κατάστασης και των ενόπλων δυνάμεων, που αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις .
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δοκιμασίας για τον κόσμο και την πατρίδα μας, ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ την Εθνική μας επέτειο και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου:
ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ, υψώνοντας σε ευκρινές σημείο το σύμβολο της Πατρίδας μας, το σύμβολο των ιδανικών, των αξιών, της ενότητας του λαού και της διατήρησης της ιστορίας μας, τη ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ.
ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και σε καιρούς δοκιμασίας και αναγκαίου αυτοπεριορισμού, διατηρούμε υψηλό φρόνημα  και τιμούμε αυτούς που αψήφησαν  συσχετισμούς, πιθανότητες, τη «λογική», τον θάνατο, δίνοντας έναν αγώνα χωρίς προηγούμενο και την ίδια τους τη ζωή, δίχως δισταγμό, για την ελευθερία της Ελλάδας.
ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ, δίνοντας τη μάχη της ατομικής ευθύνης. Με την καρδιά και το νου μας να βρίσκεται πιο κοντά σε όλους τους συνανθρώπους μας, σε όλους τους ανθρώπους που η παρουσία τους στον κόσμο έχει νόημα για εμάς.
ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ κρατώντας τις αναγκαστικές αποστάσεις , φροντίζοντας όμως να μη χαθεί η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη στην έννοια του πλησίον και να μην επεκταθεί η ερημιά των πόλεων και στις ψυχές μας. Οι δεσμοί ανθρωπιάς είναι το ίδιο σημαντικοί με το πρωτόκολλο απολύμανσης και τον κατ οίκον αυτοπεριορισμό.
Εμείς οι Κερκυραίοι, τέτοιες μέρες, παραμονές από το Άγιο Πάσχα, περιμένουμε να ακούσουμε το «προτρεπτικόν Άσμα» «ΜΗ ΦΟΒΕΙΣΤΕ ΓΡΑΙΚΟΙ» , που παιανίζουν οι Φιλαρμονικές μας, το Μεγάλο Σάβββατο, λίγο μετά τον επιτάφιο του προστάτη του Νησιού μας Αγίου Σπυρίδωνα, με την πρώτη Ανάσταση και που απέδωσε η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας κατά τον πρώτο εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου στην Κέρκυρας το 1850.
«ΜΗ ΦΟΒΕΙΣΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ»
«ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ»
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ,ΜΕ ΥΓΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr