Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Α. Αυλωνίτης: ” Σήμερα τιμήσαμε τη γενιά που μάτωσε για τη λευτεριά...

Α. Αυλωνίτης: ” Σήμερα τιμήσαμε τη γενιά που μάτωσε για τη λευτεριά και την πατρίδα”

38

Η ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

Σήμερα, τιμήσαμε τη γενιά που αγωνίστηκε και μάτωσε για τη λευτεριά και την πατρίδα. Σήμερα τιμήσαμε την εθνική ενότητα για την οποία πόνεσαν οι Έλληνες, αλλά και την εθνική ομοψυχία που κανένας και τίποτα δεν πρέπει να θέτει υπό αμφισβήτηση.

Σήμερα τιμήσαμε την εθνική μας αντίσταση και τον αγώνα της για την απελευθέρωση της πατρίδα μας. Σήμερα οφείλουμε να την προστατεύσουμε από την ιστορική καπηλεία και ιστορική συσκότιση.

Σημερα στηρίζουμε τον αγώνα που ποτέ δεν λησμόνησε την ηθική δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους από τις ναζιστικές θηριωδίες, που ποτέ δεν σταμάτησε να διεκδικεί την επιστροφή του κατοχικού δανείου και την εκπλήρωση των γερμανικών επανορθώσεων για την ολοκληρωτική καταστροφή της ναζιστικής παραφροσύνης.

Σήμερα ως Πολιτεια αποδείξαμε ότι με την θεσμική μας θωράκιση ως δημοκρατικό κράτος και με τον νομικό πολιτισμό μας ότι εγκληματικές ναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή δεν έχουν θέση στη πατρίδα μας.

Σημερα αποτελεί εθνικό μας καθηκον και εθνική μας υποχρέωση να εφαρμόζουμε τα υγειονομικά πρωτοκολλα και τους υγειονομικους κανόνες.

Η Πολιτεία, οι θεσμικοί και εκκλησιαστικοί εκπρόσωποι του λαού μας πρέπει να δίνουν το παράδειγμα γιατί η έξαρση της πανδημίας δοκιμάζει ακόμη και την εθνική μας συνείδηση. Δυστυχώς ομως δεν είναι δεδομένο.

Τέλος σήμερα οφείλουμε ως εθνος να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους στο Αιγαίο και στην Ανατολικη Μεσόγειο με σωφροσυνη και εθνικη συνεννόηση.

Χρόνια πολλα.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr