Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Αλεξάκης: Το ΠΣ υπέρ της επανασύστασης της Υγειονομικής Περιφέρειας

Αλεξάκης: Το ΠΣ υπέρ της επανασύστασης της Υγειονομικής Περιφέρειας

39

Ανακοίνωση της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» σχετικά με την εισήγηση του επικεφαλής της.

Αναλυτικά:

Κατά πλειοψηφία πέρασε και η δεύτερη εισήγηση του επικεφαλής της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» Αλέξανδρου Αλεξάκη, στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, για τη λήψη απόφασης υπέρ της επανασύστασης της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Εξετάζοντας την περίπτωση της Περιφέρειάς μας και τις προφανείς ιδιαιτερότητές της, η σημερινή διάρθρωση των υγειονομικών περιφερειών είναι δυσλειτουργική και χωρίς τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Έχοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η επανασύσταση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην συνοχή της Περιφέρειας, οφείλουμε να υποστηρίξουμε την αποκατάσταση της άδικης απομάκρυνσης υπηρεσιών και μετακίνησής τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Το τελικό κείμενο του Ψηφίσματος διαμορφώθηκε ως εξής:
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει προφανείς ιδιαιτερότητες λόγω νησιωτικότητας.
Για το λόγο αυτό η πρόσβαση σε τριτοβάθμιες νοσοκομειακές δομές δεν είναι αυτονόητη και για αυτό απαιτείται ειδική μέριμνα από την κυβέρνηση και επάρκεια σε τοπικό επίπεδο.
Η περίοδος κρίσης του διανύουμε αναδεικνύει περίτρανα την αναγκαιότητα μεγαλύτερης ευελιξίας στη λήψη αποφάσεων και προμηθειών και αναγκαίου εξοπλισμού για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πάνδημη απαίτηση του λαού των Ιονίων Νησιών και την ομόφωνη απόφαση προηγούμενων Περιφερειακών Συμβουλίων (44/2016), αποφαίνεται υπέρ της επανασύστασης της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως υπενθύμιση και ενίσχυση ενός πάγιου αιτήματος των νησιών μας.

The post Αλεξάκης: Το ΠΣ υπέρ της επανασύστασης της Υγειονομικής Περιφέρειας appeared first on CorfuPress.com.

Πηγή: www.corfupress.com