Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Ανακοίνωση του Αστικού ΚΤΕΛ – Τι λέει για τα δρομολόγια και τα...

Ανακοίνωση του Αστικού ΚΤΕΛ – Τι λέει για τα δρομολόγια και τα μέτρα προστασίας

35

Η ανακοίνωση του Αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας:

Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα για την ανάγκη πύκνωσης ορισμένων δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ σας ενημερώνουμε ότι, η εταιρία μας, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του κορωναϊού και την λήψη των απαραίτητων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης και της διασποράς του, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων της. Αυτό πραγματοποιείται με συνεχείς απολυμάνσεις και καθαρισμούς των λεωφορείων, αλλά και με την χορήγηση ατομικών μέτρων προστασίας στους εργαζομένους της. (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες).

Σε ότι αφορά τον προγραμματισμό των δρομολογίων, αυτό έγινε με γνώμονα και σύμφωνα με όσα από το αρμόδιο Υπουργείο ανακοινώνονται, για την εξυπηρέτηση πρωτίστως των εργαζομένων, καθώς επίσης και την κάλυψη των περιορισμένων πλέον αναγκών μετακίνησης του επιβατικού κοινού.

Σε καμία περίπτωση παρά την μείωση της επιβατικής κίνησης σε ποσοστό 95% ο παράγοντας κόστος και όφελος δεν έλαβε χώρα στον προγραμματισμό των δρομολογίων. Για αυτό εκτελούνται όλα τα δρομολόγια που έχουμε ανακοινώσει και ας μεταφέρουν από μηδέν έως 2 ή 5 επιβάτες το κάθε ένα, με εξαίρεση το μεσημεριανό δρομολόγιο για τον Ύψο στο οποίο οι επιβάτες δεν έχουν ξεπεράσει έως σήμερα τα 18 άτομα.

Σε κάθε περίπτωση καταγράφεται και ελέγχεται η επιβατική κίνηση ανά δρομολόγιο και αν χρειαστεί γίνονται τροποποιήσεις.

Θα θέλαμε να γνωρίσουμε στους Φορείς και το επιβατικό κοινό ότι σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Μεταφορών αναφέρεται ότι οι συγκοινωνιακοί φορείς θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα ώστε οι επιβάτες ανά λεωφορείο να μην ξεπερνούν το 50% της συνολικής χωρητικότητας, που για ένα κανονικό λεωφορείο σημαίνει ότι σε κάθε δρομολόγιο οι επιβάτες δεν πρέπει να ξεπερνούν τον συνολικό αριθμό των 47 καθημένων και όρθιων.
Σχετικά με την μετακίνηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κέρκυρας μετά από επικοινωνία που είχαμε, τροποποιήσαμε δρομολόγια για την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτησή τους, θεωρώντας ότι ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Κλείνοντας θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι το Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας στέκεται στο πλευρό του πολίτη, παρέχοντάς του το αγαθό της ασφαλούς μετακίνησης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και ειδικά όπως είναι αυτή που βιώνουμε με την πανδημία του κορωναϊού και στηρίζουμε αυτούς που δεν μπορούν αν εργαστούν από το σπίτι τους προκειμένου να πηγαίνουν στη εργασία τους και να επιστρέφουν πάλι με ασφάλεια.

Η εταιρία μας όμως αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το επιβατικό κοινό για την εμπιστοσύνη του αλλά και όλο το προσωπικό του Αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας για τον επαγγελματισμό του και την προσφορά του κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας, καθιστώντας τους και αυτούς στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr