Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Απάντηση Χειρδάρη για τη στέγαση Εμπορικού & παρέμβαση Εισαγγελέα

Απάντηση Χειρδάρη για τη στέγαση Εμπορικού & παρέμβαση Εισαγγελέα

110

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ν. Χειρδάρης παίρνει θέση για το περιστατικό που δημιουργήθηκε με τον πρόεδρο του Εμπ. Συλλόγου Γ. Τσερεμή, αλλά και για το θέμα της στέγασης των γραφείων του Εμπ. Συλλόγου.
Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

“Δεν συνηθίζω να κάνω δημόσιες αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Δημόσιου φορέα που έχω τη τιμή να υπηρετώ.
Θεωρώ ότι τα όποια προβλήματα πρέπει να συζητούνται και να λύνονται μέσα στα συλλογικά όργανα με δημοκρατικές διαδικασίες.
Κάποιοι συνάδελφοι όμως έχουν άλλη αντίληψη και ανομολόγητους σκοπούς , τροφοδοτώντας με ανακρίβειες και ψέμματα τηλεοπτικά κανάλια και social media για να βγάζει ο κάθε πικραμένος το αχτι του και να αποκτήσουν ενα λεπτο δημοσιότητας κάποιοι που προφανώς τους λείπει για να επιβεβαιωθούν σαν οντότητες.
Παραβαίνοντας λοιπόν για πρώτη και τελευταία φορά τις αρχές μου και επειδή το θέμα είναι προσωπικό.
Σεβόμενος όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας που με τίμησαν για δεύτερη φορά και με εξέλεξαν μάλιστα πρώτο σε σταυρούς στο Τμήμα Υπηρεσιών
Σεβόμενος το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου που μου έκανε τη τιμή και με εξέλεξε Α’ Αντιπρόεδρο
και σεβόμενος την οικογένειά μου, την επαγγελματική μου πορεία , την μέχρι τώρα παρουσία μου στα κοινά εν γένει και για να αποκαταστήσω την αλήθεια θέλω να δηλώσω τα εξής.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου τη Δευτέρα 2-12-2019 κατα τη συζήτηση του αιτήματος της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμποριου και Επιχειρηματικότητας για δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας του Επιμελητηρίου του βρίσκεται στη πλατεία .
Η τοποθέτησή μου ήταν η εξής.
Δεν συμφωνώ με την παραχώρηση της συγκεκριμένης αίθουσας για τους εξής λόγους:
1. Υπάρχει στη σκέψη της διοίκησης για αξιοποίηση της.
2.Την έχουν ζητήσει και άλλοι σύλλογοι και σωματεία και το αίτημά τους έχει απορριφθεί από το πρόεδρο προφορικά.
3.Θα μπορούσε ο Εμπορικός σύλλογος που στεγάζεται δωρεάν σε αίθουσα του Επιμελητηρίου [Αριστοτέλους2] να μεταφερθεί υπό προυποθέσεις στο προαναφερόμενο χώρο για τους εξής λόγους.
[εκει η συνεδρίαση διακόπηκε και δεν ακούστηκε πλέον ολοκληρωμένη η πρόταση μου]
Η αίθουσα που χρησιμοποιεί σήμερα ο Εμπορικό σύλλογος εχει την δυνατότητα προσβασης μόνο εργάσιμες μερες και ώρες δηλαδη Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-15.00 τις υπόλειπες μέρες και ώρες δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει γιατί δεν εχει κλειδί από τη κεντρική είσοδο.
Η αίθουσα λοιπόν που πρότεινα να μεταφερθεί είναι προσφάτως ανακαινισμένη, πιο μεγάλη, με όλα τα τέλη πληρωμένα από το Επιμελητήριο[ Δεη,Δευακ,τηλεφωνο και internet ,ΤΑΠ ΕΝΦΙΑ Δημ. τέλη και φόροι] και με κλειδι δικό τους για χρήση 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο.
Κάποιοι συνάδελφοι λοιπόν οι οποίοι για δικούς τους λόγους [τους οποίους γνωρίζω αλλά δεν έιναι της παρούσης] και οι οποίοι συστηματικά και κατ’εξακολούθηση διαβάλλουν και διαστρεβλώνουν τα λεγόμενα μου , επειδή τους ενοχλεί η πορεία μου, η παρουσία μου και η στάση μου στο Επιμελητήριο μετέφεραν στο πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου, ο οποίος δεν ήταν παρών, ψευδείς πληροφορίες.
Δεν είχα σκοπό να δωσω καμία συνέχεια στο θέμα αυτό ,το απειλητικό και προσβλητικό post κατέβαινε όπως ζήτησα.αι σωστό να ανεβάσει δημόσια ένα άκρως δυσφημιστικό, προσβλητικό και απειλητικό post για το πρόσωπό μου απειλώντας με ‘ΠΟΛΕΜΟ’.
Δεν είχα σκοπό να δωσω καμία συνέχεια στο θέμα αυτό ,αν το απειλητικό και προσβλητικό post κατέβαινε όπως ζήτησα.
Αυτό δυστυχώς δεν έγινε και σήμερα Τετάρτη και ώρα 10.00 , και όχι χτες όπως ανακριβώς και αναληθώς αναφέρεται σε δημοσίευμα του corfutvnews το οποίο ανέβηκε χωρίς να ενημερωθώ και χωρίς να ερωτηθώ, προσήλθα στην Εισαγγελία Κέρκυρας και εξέθεσα στον κ. Εισαγγελέα την άκρως ψευδή και επιθετική ανάρτηση του κ.Τσερεμή η οποία ακόμη και τώρα κοσμεί τον τοίχο του.
Ο κ. Εισαγγελέας κινητοποιήθηκε άμεσα εκδίδοντας εισαγγελική παραγγελία προς τον κ.Τσερεμή προκειμένου να του γίνουν συστάσεις επειδή αυτό ζήτησα και τιποτα παραπάνω.
Πράγματι αυτός προσήλθε στο Αστυνομικό τμήμα στήνοντας ένα τηλεοπτικό show με κάμερες και δημοσιογράφους δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το σκοπό που έιχε η επίθεση προς το πρόσωπό μου.
Επειδή δεν απειλούμαι και δεν εκβιάζομαι από κανένα.
Επειδή δεν έχω ανάγκη από κανένα δημοσιογραφικό δεκανίκι.
Επειδη το Επιμελητήριό μας και οι Κερκυραίοι επιχειρηματίες έχουμε και κύρος και αξιοπρέπεια
Δηλώνω ότι σέβομαι όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία του Νησιού.
Το Επιμελητήριο μέχρι σήμερα έχει σταθεί αρωγός στην πορεία του Εμπορικού συλλόγου ο οποίος δεν ανήκει στον εκάστοτε πρόεδρό του αλλά εκπροσωπείται από αυτόν.
Επίσης θέλω να δηλώσω για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι όλα αυτά τα χρόνια που εγώ έχω τη τιμή να υπηρετώ το θεσμό, ο Εμπορικός σύλλογος έχει αντιμετωπισθεί προνομιακά σε σχέση με τα αλλα επαγγελματικά σωματεία. Στοιχεία στη διάθεσή σας.
Οπότε κατηγορίες τέτοιου τύπου δεν μας αγγίζουν.
Θέλω επίσης να δηλώσω ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι και να προσφέρω με τον ίδιο ζήλο και εργατικότητα,την ίδια τιμιότητα και ευθύτητα, το ίδιο ήθος και ειλικρίνεια.
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
Η τιμή ,η υπόληψη και η αξιοπρέπεια για μένα είναι πάνω από ολα και δεν την διαπραγματεύομαι για καμία θέση για κανένα ρόλο και για κανένα λόγο”.

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr