Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του 60χρονου με κορωνοϊό-Στο πόδι οι Ευρωπούλοι

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του 60χρονου με κορωνοϊό-Στο πόδι οι Ευρωπούλοι

2681
0

Ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τον άντρα στην Κέρκυρα, ο οποίος είναι θετικός στον κορωνοϊό και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί μας.

Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του 60χρονου Σ.Χ ,  στους Ευρωπούλους , από στελέχη της ΕΛΑΣ, τον Διευθυντή της Δ/νσης του τμήματος Υγιεινής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της περιοχής.

Ο άντρας ο οποίος ζει μόνιμα στο Βέλγιο το τελευταίο διάστημα ταξίδευε συχνά ανάμεσα σε Κέρκυρα και Βέλγιο ,λόγω ασθένειας ηλικιωμένων συγγενικών του προσώπων. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές,  σε ένα από τα ταξίδια -το τελευταίο-  από το Βέλγιο στην Κέρκυρα,  είχε ήδη συμπτώματα (βήχα και πυρετό) , αλλά φαίνεται πως εκείνος δεν είχε πάρει στα σοβαρά τα συμπτώματα αυτά .

Μάλιστα, επισκέφθηκε και ψώνισε από μεγάλη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ , ενώ ερχόταν σε επαφές με συγχωριανούς του , αλλά ψώνιζε και από μίνι μάρκετ.

Ο άντρας επισκέφθηκε μετά από μέρες το νοσοκομείο του νησιού έχοντας τα συμπτώματα αυτά, χωρίς όμως να καλέσει τον ΕΟΔΥ και αμέσως οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου προχώρησαν σε τεστ και στη νοσηλεία του μέχρι και να βγουν και τα αποτελέσματα. Ωστοσο, όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του έχουν τεθεί σε καραντίνα .

Βεβαια , οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι για το θέμα έχει επιληφθεί και η Εισαγγελία Κέρκυρας, καθώς παρά τα συχνά του ταξίδια μεταξύ των δυο χωρών εκείνος έσπασε την καραντίνα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΤΣΑ

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr

Προηγούμενο άρθρο“Εφυγε” ο Δημήτρης Κάντας- Βαρύ το πένθος για τον κερκυραϊκό πολιτισμό
Επόμενο άρθροΕλεύθερα στο Ίντερνετ το ντοκιμαντέρ «Παρτιζάνοι των Αθηνών»