Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Δήλωση Μαριλενας Μάστορα για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού στα Διαποντια

Δήλωση Μαριλενας Μάστορα για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού στα Διαποντια

32

 

Σήμερα το πρωί ξύπνησα με τις φωνές των γλάρων με τον καταγάλανο ουρανό με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας με την υπόσχεση που είχα δώσει στον πατέρα μου από αυτό εδώ το μικρό νησί «να θυμάσαι πάντα τους Οθωνούς και προορισμός σου η Ιθάκη …

Και αυτό έκανα και εξακολουθώ να κάνω στη ζωή μου. Με την ολοκλήρωση του εγχειρήματος του εμβολιασμού των μόνιμων κατοίκων των Διαποντίων Νήσων, ήρθε η ώρα να ευχαριστήσω όλους όσοι έβαλαν τα δυνατά τους για να πετύχει αυτή η προσπάθειά μου.

Αρχικώς, θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και το επιτελείο του, που όλο το Σαββατοκύριακο ήμαστε σε επικοινωνία προκειμένου να λυθούν πολλά διαδικαστικά προβλήματα που προέκυψαν, όπως η μεταφορά των κατοίκων στα Διαπόντια. Επίσης να θυμίσω ότι ο κ. Πλακιωτάκης  έχει στο χαρτοφυλάκιό του την μελέτη ολοκλήρωσης και επέκτασης του λιμένος αυλάκια Οθωνών που σήμερα βρίσκεται προς έγκριση στο ΕΣΑΛ και αναμένεται η αδειοδότηση, ενώ έως τώρα έχει λάβει εγκρίσεις από 15 συναρμόδια υπουργεία. Βέβαια σε αυτό συμβάλει τα μέγιστα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρ. Κράτσα και ο αντιδήμαρχος Οθωνών Μ. Κατέχης που με τη δήμαρχο Μ. Υδραίου, ό,τι και να ζητήσω για την βελτίωση των Οθωνών, είναι παρόντες.

Μάλιστα, για το λιμάνι των Οθωνών η κα. Κράτσα ανταποκρίθηκε αμέσως μετά τις εκλογές και επισκέφθηκε το νησί, όπου μαζί και με τον κ. Κατέχη καταγράψαμε ακριβώς τι χρειάζεται ώστε να το διεκδικήσουν με θεσμικό τρόπο και να το εντάξουν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Όπως άλλωστε η Περιφέρεια χρηματοδότησε την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων των Διαποντίων Νήσων.

Ευχαριστώ πολύ τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γ. Καρβέλη που ανταποκρίθηκε τάχιστα το προηγούμενο διάστημα για να μεταφέρουμε το ύποπτο κρούσμα covid-19 από τους Οθωνούς στην Κέρκυρα στο Νοσοκομείο μας, λαμβάνοντας ειδικά μέτρα προφύλαξης για τη μη διασπορά του ιού. Τον ευχαριστώ όμως πολύ, που βοήθησε στην διεξαγωγή του project του εμβολιασμού  των ακριτών μας, μετά το σχετικό μου αίτημα στην υφυπουργό Υγείας.

Ευχαριστώ την ομάδα υγείας (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, για την άψογη οργάνωσή τους, την ειδική κατάρτισή τους και την ικανότητά τους να ξεπεράσουν τα όποια μικρά εμπόδια προέκυψαν, καθώς χωρίς εκείνους τίποτα δεν θα μπορούσε να συμβεί.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον υφυπουργό Άμυνας κ. Στεφανή, ο οποίος ολοκληρώνει εντός του Μαρτίου, ίσως και νωρίτερα, το φυλάκιο ειδικών δυνάμεων στους Οθωνούς.

Τέλος, ευχαριστώ πολύ την ΠΤΔ Κ. Σακελλαροπούλου η οποία αναγνωρίζει πως οι πολίτες αυτών εδώ των νησιών είναι οι στυλοβάτες της χώρας μας, και εκείνοι που κρατούν ζωντανά τα μικρά ακριτικά νησιά. Αυτό απέδειξε άλλωστε, με την παρουσία της στα τρία Διαπόντια νησιά, που συνέβη για πρώτη φορά στην σύγχρονη  ιστορία της χώρας μας.

Η προσπάθειά μου για τα Διαπόντια νησιά δεν σταματάει εδώ, αλλά η υλοποίηση των όσων ονειρεύτηκα, μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω και να συνεχίσουμε όλοι μαζί, όλα όσα χρειάζονται αυτά τα νησιά!

Πηγή: www.startmediacorfu.gr