Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Εκδήλωση του Εργ. Κέντρου για το Πολυτεχνείο

Εκδήλωση του Εργ. Κέντρου για το Πολυτεχνείο

79

Εκδήλωση διοργανώνει το Εργ. Κέντρο Κέρκυρας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα έχει ως εξής:
«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία
Λαική Κυριαρχία
ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

Με τα συνθήματα αυτά 46 χρόνια πριν, η ελληνική νεολαία και ο εργαζόμενος λαός αψηφώντας το στρατιωτικό νόμο , τα όπλα , τις σφαίρες , τα τανκς , την τρομοκρατία , ξεσηκώθηκαν με στόχο την ανατροπή της αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών και την πραγματική αποκατάσταση της δημοκρατίας που σήμαινε : Λαός κυρίαρχος , διαχειριστής του πλούτου που παράγει για την κάλυψη των αναγκών του, έξω απ τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των αυτοκρατοριών.
Είχε προηγηθεί μια 30ετία , όπου οι Αγγλοαμερικάνοι με στρατιωτική επέμβαση στην χώρα μας, ανέτρεψαν τον συσχετισμό δύναμης που διαμορφώθηκε αμέσως μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την απελευθέρωση της χώρας μας από την κατοχή των Γερμανοναζί.
30 χρόνια διώξεων της πλειοψηφίας του λαού απ τους εγχώριους συνεργάτες των Ναζί και τους Αγγλοαμερικάνους προστάτες τους .
‘’Το πολυτεχνείο’’ δεν ήταν μία στιγμιαία εξέγερση για να φύγουν οι ένστολοι υπηρέτες των Αμερικάνων και να επιστρέψουν οι κουστουμαρισμένοι διατηρώντας ακέραια την αντιλαϊκή πολιτική.
Το πολυτεχνείο ήταν η συνέχεια των αγώνων αυτών :
-Που αψηφώντας την στρατιωτική ισχύ των Ιταλών, έτρεξαν με ενθουσιασμό να σταματήσουν τον φασίστα Μουσολίνι.
-Αυτών που δεν συνθηκολόγησαν με τους Γερμανοναζί , συγκρότησαν το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ και πάλεψαν για την λευτεριά της πατρίδας.
-Αυτών που ξανανέβηκαν στα βουνά με τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.
-Αυτών που δεν λύγισαν στις φυλακές στα ξερονήσια, στις διώξεις και την αναγκαστική προσφυγιά.
-Αυτών που συγκρότησαν την γενιά του 1-1-4 και τους Λαμπράκηδες.
‘’Το Πολυτεχνείο ‘’, είναι ένας σταθμός στην μακροχρόνια πορεία αγώνων και θυσιών του σκλαβωμένου λαού μας , απ τις χούντες των ιμπεριαλιστών και της ολιγαρχίας των σφετεριστών του πλούτου.
Σήμερα , 46 χρόνια μετά ‘’το Πολυτεχνείο’’, τα αιτήματα του ελληνικού λαού παραμένουν ίδια.
Ο λαός μας βρίσκεται στον γύψο των μνημονίων , η φτώχια και η ανέχεια μεγαλώνουν, η κάλυψη των βασικών αναγκών είναι ζητούμενο.
Η χώρα μας είναι χειροπόδαρα δεμένη στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς , την Ευρωπαϊκή Ένωση , το ΝΑΤΟ , το Δ.Ν.Τ. τις εγκληματικές οργανώσεις που ληστεύουν τον λαό μας και ‘’εργάζονται’’ αιματοκυλώντας τον πλανήτη για τα συμφέροντα της δικτατορίας των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων και των funds.

Η ελευθερία σταματά εκεί που αρχίζει η ασυδοσία των επιχειρηματιών , όπου δηλαδή θίγονται τα κέρδη τους, όπου αρχίζει η εκμετάλλευση των εργαζομένων.
‘’ Το Πολυτεχνείο ‘’, δεν είναι επετειακές γιορτές, δεν είναι για να μπει στο μουσείο των αγώνων, είναι για να εμπνέει τον λαό και την νεολαία, να δείχνει τον δρόμο του αγώνα και της αντίστασης , ακόμη και κάτω απ τις πιο αντίξοες συνθήκες.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου απευθύνεται σ ένα λαό που στο διάβα της ιστορίας έχει επαληθεύσει του στοίχους του ύμνου του ΕΛΑΣ : ‘’ Με χίλια ονόματα μία χάρη ακρίτας ειτ΄ αρματολός , αντάρτης, κλέφτης , παλληκάρι πάντα είν’ ο ίδιος ο λαός’’
Ο ελληνικός λαός σήμερα πρέπει να βαδίσει ξανά στους δρόμους του ιστορικού του προορισμού» .

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr