Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Επιστολή Γονέων Κοντοκαλίου & Γουβιών προς τη Δήμαρχο Μ.Υδραίου για την ανέγερση...

Επιστολή Γονέων Κοντοκαλίου & Γουβιών προς τη Δήμαρχο Μ.Υδραίου για την ανέγερση νέου σχολικού κέντρου

37

Επιστολή στη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου απέστειλαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Κοντοκαλίου και Γουβιών για το μόνιμο, κατεπείγον, χρονίζον θέμα όπως αναφέρουν της “Ανέγερσης νέου σχολικού κέντρου στην Περιοχή. Δείτε αναλυτικά τα όσα αναφέρουν:

Αξιότιμη Κυρία Δήμαρχε,

Τα Διοικητικό Συμβούλια των Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείου Κοντοκαλίου και Γουβιών, επικοινωνούμε κατεπειγόντως μαζί σας, για να σας απευθύνουμε πάγια ερωτήματα που χρονίζουν για τα παιδιά των προαστίων ενός από τους τουριστικότερους προορισμούς του Κόσμου. Παλεύουμε και συνεχίζουμε τον Αγώνα δεκαετιών για Νέο Σχολείο στο Κοντόκαλι, τα Γουβιά και τη γύρω περιοχή, έναν Αγώνα που δεν βρίσκει ανταπόκριση από τις Αρχές τόσες δεκαετίες.

Και για την Αυτοδιοίκηση η διαχείριση άλλης μιας Κρίσης, σε καιρό πανδημίας, δεν είναι εύκολο πράγμα. Πόσο μάλλον για τα παιδιά μας! Μπορεί να έκλεισαν για άλλη μια φορά τα σχολεία, αλλά και σε μια τέτοια χρονιά με μέτρα προφύλαξης από τον θανατηφόρο ιό, τα παιδιά μας έπρεπε να στεγαστούν σε αίθουσες ακατάλληλες, μικρές, χαμηλοτάβανες και ασφυκτικές χωρίς καμία μόνωση. Στο Κοντόκαλι κάποιες αίθουσες, μισθωμένες ως προσωρινή λύση. Στα Γουβιά με σκεπή καρκινογόνου αμιάντου ακόμα. Με αυλές που χρήζουν αναδιαμόρφωσης και λιμνάζουν σε βροχερές μέρες.

Κυρία Δήμαρχε,

Είστε γνώστρια των προβλημάτων της περιοχής πριν ακόμα την εκλογή σας στη θέση της Δημάρχου! Η περιοχή είχε προσδοκίες από εσάς! Στην τελευταία επίσημη συνάντηση-ενημέρωση με Δ.Σ. των Συλλόγων μας, σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο πριν, αρχές Δεκέμβρη 2019, είχαμε λάβει δεσμεύσεις τόσο για το υπό εξέταση οικόπεδο, όσο και για λοιπές διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε ανέγερση του άπιαστου πλέον για εμάς ονείρου νέου σχολείου…! Έκτοτε ουδεμία επίσημη ενημέρωση είχαμε, πέραν τυχαίων συναντήσεων ή πληροφοριών από διάφορους φορείς και πρόσωπα.

Κυρία Δήμαρχε, επιθυμούμε την έγγραφη ενημέρωσή μας και άμεση συνάντηση μαζί σας, έστω και με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή αρμόδιων αντιδημάρχων, ώστε να μας πληροφορήσετε:

Αν έχει ολοκληρωθεί κάποια μελέτη.

Αν έχουν γίνει εκθέσεις τεχνικής φύσεως.

Τι γίνεται με την χρηματοδότηση του έργου;

Σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το έργο;

Έχει αναλάβει το θέμα «ζεστά» και υπεύθυνα αρμόδιος Αντιδήμαρχος, όπως είχε δεσμευθεί στην περσινή σύσκεψη;

Απαιτούμε να δούμε μια εξέλιξη στην ανέγερση του Νέου Σχολικού Κέντρου που θα ανακουφίσει τους 280 περίπου μαθητές Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου του Κοντοκαλίου, των Γουβιών και της ευρύτερης περιοχής. Ως τώρα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος εφόσον τα προηγούμενα έξι χρόνια οι προσπάθειες για το Νέο Σχολικό Κέντρο απέβησαν άκαρπες. Να μην μπούμε και με το καινούργιο οικόπεδο στις ατέρμονες διαδικασίες και ολιγωρία, όπως με το δημοτικό οικόπεδο της Πύλας!

Η περιοχή ζητά ένα αξιοπρεπές και σύγχρονο Σχολικό Κέντρο εδώ και 30 χρόνια. Οι γονείς έχουμε ακούσει πολλές υποσχέσεις που δεν κατέληξαν πουθενά. Διατηρούμε την ελπίδα πως όσα κατ’ επανάληψη ακούσαμε προεκλογικά θα γίνουν πράξη. Έχουμε δει την ανάπτυξη της περιοχής αλλά οι υποδομές για τα παιδιά μας δεν χαίρουν ανάπτυξης ή αναβάθμισης.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr