Γ.Καρύδης: Η μοναδική ρεαλιστική και βιώσιμη λύση για τα απορρίμματα είναι η εφαρμογή του ψηφισμένου ΠΕΣΔΑ

60

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

Ο υποψήφιος Δήμαρχος  Γιώργος Καρύδης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ επισκέφτηκαν τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολέτα Πανδή, όπου συζήτησαν για τα προβλήματα της Κέρκυρας.

Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Υπήρξε συμφωνία ότι οι χώροι επεξεργασίας και εναπόθεσης πρέπει να βρίσκονται στην Κέρκυρα.  Τα όσα ακούγονται από κάποιους για μεταφορά εκτός Κέρκυρας, είναι ανέφικτα και κοστοβόρα, ενώ το υπόλειμμα ως προϊόν της επεξεργασίας,   πρέπει να επιστρέφει πάλι στην Κέρκυρα για ταφή!

Όλες οι υπάρχουσες δομές του νησιού πρέπει ν’ αξιοποιηθούν   με τρόπο περιβαλλοντικά ορθό και σύννομο, σύμφωνα με τον Εθνικό και Περιφερειακό Σχεδιασμό.

Το κόστος της κατασκευής του εργοστασίου είναι εξασφαλισμένο από το ΠΔΕ και δεν απαιτείται η επιβάρυνση του Δήμου και των  δημοτών για την σύμπραξη ιδιωτών- εργολάβων  ( ΣΔΙΤ), όπως εξακολουθούν να επιμένουν  υποψήφιοι  στις δημοτικές εκλογές.

Πηγή: https://www.startmediacorfu.gr/kerkyra-eidhseis/g-karydis-i-monadiki-realistiki-ke-viosimi-lysi-gia-ta-aporrimmata-ine-i-efarmogi-tou-psifismenou-pesda/