Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Γαλιατσάτος προς Κράτσα: Στον πανικό σας προσβάλλετε ανθρώπους του πνεύματος και των...

Γαλιατσάτος προς Κράτσα: Στον πανικό σας προσβάλλετε ανθρώπους του πνεύματος και των γραμμάτων

59

Η Ρόδη Κράτσα ανταπάντησε στο Γαλιατσάτο πως προσποιείται ότι δε καταλαβαίνει τι ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον Περιφερειάρχη να της λέει, στη συνέχεια, πως βρίσκεται σε πανικό.

Το κείμενο Γαλιατσάτου

Δεν θα απαντούσαμε στις ασυναρτησίες της κας. Κράτσα για τα έργα που βρήκε “ημιτελή”, ούτε θα μπούμε στον κόπο να επαναλάβουμε ότι κάποια από αυτά (π.χ. η Γέφυρα του Χάρακα) δόθηκε σε χρήση από το 2017, διάστημα ουδόλως προεκλογικό, όπως η ίδια διατείνεται. Αυτά τα γνωρίζει ο λαός στα Ιόνια Νησιά, που είδε έργα να γίνονται, να ολοκληρώνονται και να παραδίδονται μετά από πολλά – πολλά χρόνια.
Η κα. Κράτσα δεν ήταν στα νησιά μας, ούτε ως κάτοικος, ούτε ως επισκέπτης για να γνωρίζει την καθημερινότητά μας και εξ αυτού του λόγου έχει ελαφρυντικά.
Όμως δεν θα επιτρέψουμε στην κα. Κράτσα ούτε σε κανέναν άλλο να ανακατεύει στην προεκλογική περίοδο το ύψιστο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Περιφέρειας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τους σπουδαίους ακαδημαϊκούς μας, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των επιστημών που συνέτρεξαν στο κάλεσμά μας και συνέδραμαν στην συγγραφή του “Εγχειριδίου της Ιστορίας των Ιονίων Νήσων”. Αν δεν αντιλαμβάνεστε ότι τους προσβάλλατε υπαινισσόμενη ότι συνέπραξαν σε προεκλογική φιέστα, πραγματοποιώντας στην Ιόνιο Ακαδημία την παράδοση του βιβλίου τους, ένα συγγνώμη αρκεί. Αν το πράττεται εν πλήρη γνώση, πρέπει να τονίσουμε ότι η κατρακύλα έχει και όριο.
Η παρουσίαση κα. Κράτσα του βιβλίου έγινε με την επιθυμία των συγγραφέων για την παράδοση του υλικού, που τους είχε ανατεθεί με την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε. Η εκτύπωση έπεται και θα γίνει άμεσα. Και φυσικά αυτό θα συμβεί από την περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ, διότι συνεχίζουμε με την στήριξη των πολλών, ενάντια στις επιταγές των ολίγων που εκπροσωπείτε.

Νωρίτερα, η Ρ. Κράτσα είχε δηλώσει:

Καμιά εντύπωση δε μας προκαλεί πλέον η προσπάθεια του κ. Γαλιατσάτου, να καλύψει τις δικές του ευθύνες για τη σημαντική υστέρηση του ΠΕΠ στα Ιόνια Νησιά. Προσποιείται ότι δε καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα «στην παράδοση προ χρήση» και στην «ολοκλήρωση και λειτουργικότητα» των έργων, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, με συγκεκριμένη μάλιστα τελική ημερομηνία παράδοσης την 31ηΜαρτίου 2019.

Ρωτάμε τον κ. Γαλιατσάτο να μας πει, χωρίς περιττές δικαιολογίες και περιστροφές:

-Έχουν ολοκληρωθεί και παραληφθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα έργα, μεταξύ αυτών και η γέφυρα Χάρακα;

-O κ. Γαλιατσάτος θεωρεί λειτουργικό έργο, το Θέατρο Ζακύνθου, ως ολοκληρωμένο δηλαδή έργο, που μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και να υποδεχθεί κοινό;

– Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν εκκρεμότητες με τη λειτουργία Μονάδων του Νοσοκομείου Ζακύνθου; Ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ακόλουθος Περιφερειάρχης της να «βάπτισαν» δύο κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) σε άνοιγμα της ΜΕΘ, όμως φέρεται ότι τελικά δεν έπεισαν κανέναν , ούτε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Ζακύνθου, που κατήγγελλε το γεγονός, άλλα σίγουρα ούτε και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

– Ο κ. Γαλιατσάτος θεωρεί ολοκληρωμένο και λειτουργικά ασφαλές έργο την Εθνική Εθνική Οδό Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας ;

– και τέλος το πιο σημαντικό: Μπορεί να εγγυηθεί ο κ. Γαλιατσάτος ότι δε θα ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επιστροφή χρημάτων, για οποιοδήποτε, σύμφωνα με την έκθεσή της, από τα ημιτελή έργα;

Κύριε Γαλιατσάτο, τον Απρίλιο παρουσιάσατε το “Εγχειρίδιο Ιστορίας για τα Ιόνια Νησιά”, χωρίς ακόμη να έχει τυπωθεί το εν λόγω βιβλίο και θα δούμε αν και πότε θα τυπωθεί. Τον ίδιο μήνα, λίγο πριν το Πάσχα, «παραδώσατε» ένα μικρό τμήμα, που το παρουσιάσατε ως «μεγάλο», του έργου της παραλιακής της Γαρίτσας και του τοιχίου του ΝΑΟΚ, έργο που θα έπρεπε να είχε παραδοθεί ολόκληρο, μετά από πολλές αναβολές, το 2018, μάλιστα μιλήσατε και για «πλήρη αποκατάσταση του περιπάτου των Κερκυραίων από το ΝΑΟΚ έως την “Κολώνα του Ντούγκλα» λίγων μέτρων δηλαδή, που παραδόξως με θράσος να κάνουν βόλτα οι Κερκυραίοι…. Προφανώς στη δική σας αντίληψη και του Συνδυασμού σας, είναι να βλέπετε παντού ολοκληρωμένα έργα, που σπεύδετε, άρον άρον, να τα παρουσιάσετε, λόγω προεκλογικής περιόδου. Πρέπει όμως, να έχετε γνώση ότι οι ψηφοφόροι του Ιονίου δεν πείθονται από τη φθαρμένη ψηφοθηρική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως τη δική σας.

Για να διαβάσετε τα πρώτα κείμενα του διαλόγου Γαλιατσάτου – Κράτσα για αυτό το ζήτημα πατήστε εδώ.ADMANΠηγή: https://www.corfupress.com/cp/2019/05/%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84%cf%83%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83/