Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Γράφει η Χρυσάνθη Μηνά | Εικόνες ντροπής στην παραλία της Γλυφάδας –...

Γράφει η Χρυσάνθη Μηνά | Εικόνες ντροπής στην παραλία της Γλυφάδας – Άραγε ποιος θα μαζέψει τα σπασμένα;

35

Αφορμή για το σημερινό κείμενο είναι οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην ομάδα “Τα παράπονα σου στο Δήμαρχο” με τα πεταμένα μπουκάλια και τις καμένες , σπασμένες παλέτες.

Είναι αυτό που λέμε μια εικόνα … χίλιες λέξεις

Τώρα που έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας καθημερινά μικροί και μεγάλοι θα βρεθούν στην συγκεκριμένη παραλία στην Γλυφάδα και θα αναγκαστούν να αντικρίσουν αυτές τις εικόνες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, παραλία, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Σπασμένα μπουκάλια που σίγουρα μπορεί να βρουν παιδιά και χωρίς να γνωρίζουν τι είναι να τα πιάσουν, με τα σενάρια στο τι μπορεί να τους συμβεί να είναι αρκετά, όπως να κόψουν το χέρι ή το πόδι τους ή ακόμα και να τα καταπιούν. Επικίνδυνα δεν είναι φυσικά μόνο για παιδιά αλλά για όλους μας.

Είναι απολύτως φυσιολογικό κάποιες φορές να θέλεις να απολαύσεις στιγμές με τους φίλους σου και σε παραλίες, αλλά πάντα στο τέλος, θα πρέπει να μαζεύεις ότι αφήνεις και φυσικά να μην προκαλείς ζημιές.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, παραλία, ωκεανός, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Τελικά όπως δείχνουν ορισμένες καταστάσεις σε αυτό το νησί δεν φταίνε πάντα μόνο οι τοπικοί άρχοντες ή οι ξένοι επισκέπτες αλλά και εμείς οι ίδιοι.

Στην τελική κανείς δεν ζητάει πολλά από εμάς παρά μόνο το αυτονόητο. Πρέπει να αγαπήσεις και εσύ ο ίδιος τον τόπο σου για να καταφέρει να πάει μπροστά και να αλλάξει.

Κάθε μέρα θα το λέω, ότι η Κέρκυρα δεν αξίζει τέτοιες εικόνες. Αξίζει να είναι στην κορυφή και για να συμβεί αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr