Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Γράφει η Ηρώ Λέλλα | Πολιτικοί και Πολιτικάντηδες… 

Γράφει η Ηρώ Λέλλα | Πολιτικοί και Πολιτικάντηδες… 

37

Πολιτικάντηδες  λέγονται εκείνοι οι πολιτικοί οι οποίοι έχουν αρμοδίως γραμμένες τις επόμενες γενιές και ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τις επόμενες εκλογές. 

Ο μεγαλύτερος εχθρός του πολιτικάντη είναι το “πολιτικό κόστος”.  Για να γίνει κανείς πολιτικάντης  η συνταγή είναι απλή: απαξιώνει κάθε είδους αντίπαλο αφού πρωτίστως έχει απαξιώσει τη κοινωνία σερβίροντάς της «κουτόχορτο». Προσπαθεί να αποδημήσει κάθε αντίπαλο  ,ακόμα και προερχόμενο από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Κάνει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα ως ο φωτεινός παντογνώστης ! Φαιδρό το αποτέλεσμα …

Η άσκηση της πολιτικής (politics) αποτελεί τέχνη και επιστήμη  που αφορά σε παραγωγή ιδεών και στον τρόπο εφαρμογής τους, τόσο σε ζωτικά ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και υπόστασης (ελευθερία, ασφάλεια, δικαιοσύνη, πολιτισμός κλπ)  καθώς επίσης και σε όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν στο κοινωνικό σύνολο, στον πολίτη, στον εργαζόμενο, κτλ.

 Όροι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητοι αλλά που μάλλον για ορισμένους πολιτικάντηδες είναι και θα παραμείνουν άπιαστο όνειρο.  Χρειάζεται πολιτικό ανάστημα που μάλλον δεν το έχουν για να μπορέσουν με ειλικρίνεια να κάνουν πρώτα αυτοκριτική και στη συνέχεια γενική κριτική επί παντός επιστητού. 

Συμπέρασμα: ότι υλοποιήθηκε γίνεται κατόπιν ενεργειών τους  και ότι δεν έγινε  φταίνε οι δυσκολίες, οι αντιξοότητες , η πολεμική και πολλά άλλα. 

Συμπεριφορές «μαυρογιαλούρου» γαλάζιων , πράσινων , κόκκινων κλπ  στελεχών γιατί ο όρος πολιτικάντης τελικά δεν έχει κόμμα η χρώμα. Για ορισμένους είναι στάση ζωής…

Προτέρημα  ενός ανθρώπου που θέλει να θεωρείται ηγέτης είναι να μπορεί να αναγνωρίζει τα λάθη του,  να διαθέτει ψυχραιμία και να έχει όραμα.  Να μπορεί να εμπνεύσει τον λαό ο οποίος θα γίνεται ασπίδα για να τον υπερασπιστεί όταν υπάρξει λόγος. 

Αγαπητοί μου (γαλάζιοι πράσινοι , κόκκινοι κλπ στην αυτοδιοίκηση και στη βουλή) :  Μάθατε να περιστοιχίζεστε από αυλοκόλακες που μου θυμίζουν το παραμύθι χωρίς όνομα και τη φράση : τι ωραία που τα κάνεις, τι ωραία που τα λες!! 

Λυπάμαι που θα σας δυσαρεστήσω για πολλοστή φορά  αλλά η καθημερινότητα είναι ο απόλυτος μάρτυρας των έργων της αυτοκρατορίας σας…. Δελτία τύπου ως εκθέσεις ιδεών, φωτογραφίες από τα «έργα και τις ημέρες σας» για ζητήματα που άλλοι έτρεξαν ή τρέχουν άλλοι προσπάθησαν ή προσπαθούν , άλλοι έδωσαν αγώνα αλλά μάλλον εσείς νομίζετε ότι έχετε περισσότερη… φωτογένεια  

Οι πολιτικοί φαίνονται στις δύσκολες στιγμές, οι πολιτικοί  νάνοι στην καθημερινότητα.

 Είναι λυπηρό σε μια εποχή που η χώρα μας δοκιμάζεται από την πανδημία σε επίπεδο δημόσιας υγείας και επανεκκίνησης της οικονομίας ορισμένοι να είστε κατώτεροι των περιστάσεων.

Διαλέξτε επιτέλους που θέλετε να σας κατατάξει η κοινωνία και η ιστορία .! 

 

Πηγή: www.startmediacorfu.gr