Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Γράφει ο Βαγγέλης Καποδίστριας | Κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι

Γράφει ο Βαγγέλης Καποδίστριας | Κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι

41

Εδώ και λίγους μήνες διεξάγεται μια μεγάλη μάχη ένα bradefer μεταξύ ζωής και θανάτου.

Η μορφή του χάρου αντιπροσωπεύει τον θάνατο και από την άλλη η πλευρά ένας γιατρός συμβολίζει την πλευρά της ζωής.

Πριν από κάθε παιχνίδι οι ομάδες συνηθίζουν να κάνουν “scouting”, δηλαδή διερευνούν τα δεδομένα του αγώνα με σκοπό να είναι προετοιμασμένοι και να μπορέσουν να χτυπήσουν τον αντίπαλο εκεί που έχει αδυναμίες.

Ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός και σε πολλές περιπτώσεις είναι ανίκητος, πρέπει όμως να βρεθεί ένα σύστημα με το οποίο η ζωή θα έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε αυτό το άνισο bratefer.

Στο παιχνίδι πρέπει να ξεκινήσουμε από την αμυντική λογική, που είναι η καραντίνα και το σύνθημα μένουμε σπίτι. Λόγω δυναμικής του αντιπάλου μας θα πρέπει να αποδεχτούμε πως η εστία μας δεν θα μείνει ανέπαφη, όπως επίσης ότι συμπαίκτες μας είναι και οι ευπαθείς ομάδες τις οποίες πρέπει να προφυλάξουμε.

Πρεπει λοιπόν η ομάδα μας να παίξει άμυνα σαν να παίζει με δέκα παίκτες να έχει και ατομική και κοινωνική ευθύνη. Σημαντικό ρόλο, όμως παίζει και το κέντρο που εκεί χρειάζεται η ομάδα να έχει ισορροπία.

Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε καθημερινά πρέπει να φιλτράρονται πριν περάσουμε στην επίθεση. Αν κάποιος δηλώσει για παράδειγμα ότι ο ιός δεν είναι κάτι σοβαρό, και η άμυνα(μένουμε σπίτι) βγει μπροστά θα η ομάδα θα δεχθεί γκολ, και μάλιστα θα είναι γκολ αποκλεισμού.

Το κέντρο λοιπόν πρέπει να ενημερώνεται, να ενημερώσει ορθώς τους συμπαίκτες και να εκπέμπει ηρεμία και όχι άγχος στις υπόλοιπες γραμμές. Θωρακίζοντας τις δύο γραμμές περνάμε στην επίθεση. Στην επίθεση παίζει ο καλύτερος μας παίκτης ο υγειονομικός και για να βάλει το “χρυσό γκολ” πρέπει να τροφοδοτηθεί.

Η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η διάγνωση τεστ είναι δύο πάσες που σίγουρα ο Ιατρός θα έχει καλύτερη προοπτική να βάλει γκόλ. Σε αυτή την μάχη χρειάζεται και ένας προπονητής που είναι το αίσθημα της αλληλεγγύης και του ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο.

Αυτο θα το κάνει ο προπονητής, ο οποίος δεν πρέπει να επιτρέψει στους παίκτες να τσακώνονται ποιος έφερε τον ιό, από πού τον κόλλησε κλπ γιατί θα κάνει μεγάλο κακό στα αποδυτήρια της ομάδας.

Σε αυτή τη μάχη πάντως η ζωή έναντι του θανάτου, έχει έναν ακόμη παίκτη, τον κόσμο της αφού παίζει εντός έδρας.

Είναι αυτοί που πειθαρχουν στους οδηγίες των ειδικών και δίνουν το μήνυμα αισιοδοξίας ότι θα τα καταφέρουμε και η δύναμη της κερκίδας καθορίζει το αποτέλεσμα.

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ στοιχηματίζω ζωή πάντως και πιστεύω θα τα καταφέρουμε

Πηγή: www.startmediacorfu.gr