Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ για το ΧΥΤΥ Λευκίμμης: Νικούν μόνο αυτοί που παίρνουν μέρος...

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ για το ΧΥΤΥ Λευκίμμης: Νικούν μόνο αυτοί που παίρνουν μέρος στη μάχη

35

Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Γραφάκου, ότι κλείνει οριστικά ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης, αποτελεί σημαντική στιγμή για το νικηφόρο κίνημα της Λευκίμμης. Ο λαός της Λευκίμμης παλεύοντας αδιάλειπτα από το 2008 έως και σήμερα, με συγκρούσεις απέναντι στην βία των ΜΑΤ, όπου είχαμε νεκρή το 2008 και ακρωτηριασμένο το 2018, με συνεχείς δίκες και διώξεις ενάντια στους αγωνιστές του και με την κρατική καταστολή να ξεπερνάει κάθε όριο, δεν λύγισε απέναντι σε όλα τα εμπόδια. Ο παράνομος ΧΥΤΥ δεν θα λειτουργήσει, επειδή ο λαός του νότου υπερασπίστηκε με όλα τα μέσα το δίκαιο του και πέτυχε να το επιβάλει..

Οι πανηγυρισμοί των τελευταίων ημερών από παράγοντες και όργανα της ΝΔ (Γκίκας – Λέσσης – Σαγιάς – ΝΟΔΕ Κέρκυρας), ότι η κατάληξη του ΧΥΤΥ Λευκίμμης είναι έργο δικό τους αποτελεί ένα καταφανές ψέμα. Η πραγματικότητα είναι ότι το πολιτικό κόστος της λειτουργίας του, με το κίνημα απέναντι ήταν κάτι απαγορευτικό, όπως φάνηκε την προηγούμενη περίοδο που ο Σύριζα πλήρωσε την εμμονή του στην λειτουργία του ΧΥΤΥ και στην μη μεταφορά των απορριμμάτων εκτός νησιού.

Για την ΕΚΚΙΝΗΣΗ οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν  πολιτική δικαίωση, καθώς η θέση μας ήταν σαφής, ο παράνομος ΧΥΤΥ Λευκίμμης έπρεπε να σταματήσει να λειτουργεί κάτι που είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης μας. Η νίκη στην Λευκίμμη, αποτελεί φάρο και για τις επόμενες μεγάλες μάχες που θα δοθούν στο νησί, όπως είναι ο Ερημίτης, ο Ίσσος και η συνολική διαχείριση των απορριμμάτων.

Νικούν μόνο αυτοί που παίρνουν μέρος στη μάχη.

 

Πηγή: www.startmediacorfu.gr