Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Η Ενωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων με Μ. Ανδριώτη & Μ. Υδραίου

Η Ενωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων με Μ. Ανδριώτη & Μ. Υδραίου

82

Συναντήσεις με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας & τη Δήμαρχο Κεντρ. Κέρκυρας & Διαπ. Νήσων πραγματοποίησε η  Ενωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας σχετικού κατόπιν αιτήματος της.

Ειδικότερα, την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Λάτσα Αλέξανδρο, τον Αντιπρόεδρο Αγγουράκη Σπυρίδων και τον Γενικό Γραμματέα Λέϊσο Ιωάννη, με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας κα. Ανδριώτη και την Δήμαρχο κα. Υδραίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης:  Στη συνάντηση με την κα. Αντιπεριφερειάρχη υπήρξε διαλογική συζήτηση, τέθηκαν και απαντήθηκαν εκατέρωθεν διάφορα ερωτήματα και προβληματισμοί, αναφορικά με τις εξελίξεις επί του θέματος της μετεγκατάστασης του 1ου Πυρ. Σταθμού, όπου εν κατακλείδι ενημερωθήκαμε πως :

Η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με το Αρχηγείο του Π.Σ. έχει υπογραφεί.
Υπάρχει χρηματοδότηση και τα χρήματα έχουν δεσμευτεί, από πλευράς Περιφέρειας.
 Ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης και το συντομότερο δυνατό θα δημοπρατηθεί το έργο για να αναλάβει εργολάβος.
Στην συνάντηση με την κα. Αντιπεριφερειάρχη παρευρέθη και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού, Νεολαίας & Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κος Αρμενιάκος Ιωάννης.

Στην συνάντηση στο Μαράσλειο Μέγαρο μας υποδέχτηκε η Δήμαρχος κα. Υδραίου, προκειμένου να την ενημερώσουμε, για τις τελευταίες εξελίξεις, επειδή με την μετεγκατάσταση μας στο κτίριο της Ιουλίας Ανδρεάδη, το κτίριο στην Ζαφειροπούλου και Μαρασλή, κατά πάσα πιθανότητα, θα περάσει στον Δήμο για να στεγαστούν εκεί Υπηρεσίες του.

Από την πλευρά μας ενημερώσαμε την Δήμαρχο, πως με την μετεγκατάσταση μας στο κτίριο της Ιουλίας Ανδρεάδη θα αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο δεν είναι άλλο, παρά η έξοδος και κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων μας από το εν λόγω κτίριο, στην ανωτέρω προαναφερθείσα οδό.
Από την κα. Δήμαρχο ζητήσαμε όπως εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο την δημιουργία Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) κυκλοφορίας οχημάτων άμεσης επέμβασης, τουλάχιστον μέχρι την πλατεία Σαν Ρόκκο και μέχρι την Πλατυτέρα.
Επίσης συζητήσαμε την προοπτική δημιουργίας εναλλακτικής εξόδου των Πυροσβεστικών οχημάτων από το κτίριο της Ιουλίας Ανδρεάδη.
Η κα. Δήμαρχος μας ανέφερε πως υπάρχει στα σχέδια της η αποσυμφόρηση της πόλης, συζητά με τεχνικούς και άλλους φορείς για το οξύ θέμα του κυκλοφοριακού και συμφωνεί με τις προτάσεις μας.

Στην συνάντηση παρευρέθη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Καλόγερος Νικόλαος, όπου μας δήλωσε σύμφωνος στις προτάσεις μας και αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων, αρμοδιότητας του, που ταλανίζουν την Υπηρεσία μας.
Από πλευράς μας δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για το θετικό κλίμα των συζητήσεων και την θετική εξέλιξη επί του φλέγοντος θέματος της μετεγκατάστασης του Σταθμού μας, παραμένουμε σε συνεχή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις όποιες εξελίξεις άπτονται των ζητημάτων που μας απασχολούν.

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr